SOMMET DES GESTIONNAIRES DE LA CULTURE DE TOUT L’ÉTAT À IBIZA

Eivissa acollirà el proper mes d’octubre el III Curs de Gestors Culturals.
Ho ha anunciat el Subdirector General de Patrimoni Històric del Ministeri de Cultura, en el marc de la Trobada Internacional organitzada per la Unesco a la Habana en la qual col·labora el seu departament i el Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya.
Le Curs de Gestors Culturals és una iniciativa del Ministeri de Cultura que té l’objectiu de facilitar la formació permanent i mantenir connectats als tècnics de Cultura de tot el país. Fins ara s’han celebrat dos edicions; la primera va ser a la ciutat d’Aranjuez i la segona a Ávila.

L’alcaldessa d’Eivissa, Lurdes Costa, havia demanat expressament al Ministeri que la nostra ciutat pogués acollir aquest esdeveniment, sobre tot tenint en compte que enguany es celebren els deu anys de la declaració d’Eivissa com a Patrimoni de la Humanitat i que, donc, és un moment excel·lent per poder dur a Eivissa a un grup important de representants del món cultural. ‘Així, -ha manifestat l’alcaldessa- tornam a col·locar Eivissa a l’agenda cultural nacional i podrem aprofitar per seguir informant i fent difusió dels valors culturals i patrimonials que té la nostra ciutat, à cette occasion, plus, entre un públic especialitzat en la matèria’.

De ’ l'autre main, i dins de les jornades de feina de la Trobada Internacional de la UNESCO que s’han desenvolupant a La Habana, l’alcaldessa d’Eivissa i actual presidenta del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya, va pronunciat una ponència específica sobre la ciutat d’Eivissa i la feina realitzada durant els deu anys que han transcorregut des de la nominació de Patrimoni Mundial.
Costa va destacar que si bé el patrimoni i la cultura ja podien ser assumptes d’interès per a la gestió municipal abans de 1999, aquestos varen cobrar un paper molt més important a rel del reconeixement internacional, la qual cosa va reorientar les prioritats municipals en molts sentits.

Ha destacat la creació del Consorci Eivissa Patrimoni de la Humanitat com a ens de promoció de projectes i amb capacitat de gestionar un pressupost integrat per diverses administracions. També ha explicat la importància que ha suposat per a la ciutat l’existència d’un Pla d’Excel·lència Turística, que durant tres anys ha treballat en la creació de nous productes turístics per aconseguir que Eivissa fos coneguda fora dels seus mercats més habituals com el de sol i platja o el de l’oci nocturn.

+ INFO: www.ibizatourist.info

GUIDE POUR SE PERDRE DANS
LA VIE ARTISTIQUE De’IBIZA
Vous avez quelque chose à apporter? FORUM-CLICK