L’ abstracció de Hubert Scheibl arriba al “Espacio Micus”

El” Espacio Micus” té ja oberta la seva gran exposició de l’estiu 2007.

Per a l’ocasió l’artista triat ha estat l’austríac Hubert Scheibl, un pintor de gran prestigi a  nivell europeu i un dels assidus a les últimes edicions de la Fira d’Art Contemporani de Madrid, ARCO.

Treballa fonamentalment l’abstracte encara que no renuncia a la figuració d’obres puntuals per les quals reserva la tècnica del collage.  

És la primera vegada que Scheibl exposa  a l’illa d’Eivissa i ho fa en un marc incomparable com és el modern i diàfan espai que    Eduard Micus, amb les seves pròpies mans , construí.

La exposició, que inclou alguns dibuixos, es  podrà visitar fins a començaments del mes de setembre. Tota una oportunitat per conèixer la producció pictòrica més recent d’un creador afalagat per la crítica, marcat per la tradició de l’expressionisme abstracte que tant influí en la pintura dels anys 80.
 
Un alquimista del color, del contrast entre llums enlluernadores i penombres distants.

Un treball que, segons els entesos, remet a sensacions oníriques. Un espectacle digne de veure. La cita: el kilòmetre 3 de la carretera de Eivissa a Cala Llonga.

Enamorats del’ Espai Micus

Eduard Micus creà amb les seves pròpies mans el lloc idoni per mostrar la seva àmplia i vasta obra , caracteritzada pel contrast , i a partir d’un moment , per la tècnica  del ‘coudrages’. Un espai avantguardista per a  l’abstracció.

A falta d’arguments que demostrin el contrari , creem poder afirmar que l’espai Micus és el lloc més especial de tots els dedicats a l’art que hi ha actualment a Eivissa . El construí el propi  Eduard Micus (1925-2000), recreant-se d’aquesta forma en altra de les seves grans passions , l’arquitectura. Un espai que l’alemany ideà  per exposar la seva pròpia obra , i en el que estava firmament convençut de què si els quadres s’exposava al lloc adequat la seva venda seria molt millor.

 Micus dibuixà però sobretot pintà . El contrast fou el principi formal de la seva creació ; un estil marcat per l’exigència de la senzillesa en la depuració del més elemental i la divisió del quadre per una línia com a frontera metafòrica, base del coudrages, aportació original de l’ autor a la Història de l’Art i , sens dubte , uns dels seus legats més significatius. Un estil on la forma és concebuda com a contingut. Arran de la seva mort , el seu museu-taller, fou convertit  en una galeria d’art  contemporània, con predilecció per la creació abstracta.
“M’hi sent obligada com heretera universal a mantenir-lo obert , a mostrar tot allò fet pel meu pare i a compartir-lo amb els qui amen l’art “,explica Katja, directora del Espai Micus.

Com arribar fins la galeria:

L’ Espai Micus es troba a la  carretera de Jesús a Cala Llonga, km 3 (a l’esquerra). Únicament obren diumenges i festius o prèvia cita telefònica. (0034 971-191-923).