EL DOCUMENTAL DEL MES: “HOLD ME TIGHT, LET ME GO”

En el cicle “El documental del mes” es projecta aquesta setmana “Hold me tight, let me go”, un impactant treball que ha rebut gran quantitat de premis, i que aprofundeix en la vida d’un grup d’infants procedents de families desestructurades i amb problemes de comportament, presentan els seus, sovint, conflictives relacions amb els educadors de l’internat en el qual es troben.

Un dolorós i sensible estudi sobre la disfunció i sobre la tremenda influencia dels adults en l’educació i formació dels infants, uns essers que de vagades oblidam que són més fràgils i vulnerables que ningú. Només a través del diàleg i la comprensió és possible travessar (i només en alguns casos) aquestes barreres construïdes per la misèria i el maltractament.

El film es projecta aqueste dimecres, 9 de setembre a la Sala d’exposiciones de Santa Eulalia, i el dijpous, 10 en el Centre de cultura de Can Portmany, a Sant Rafel, ambdues dies a les 20:30 hores i en versió original en anglès amb subtítols en català i castellà.


FITXA TÈCNICA:

Gran Bretanya, 2007. Documental social. 100 min.
Direcció: Kim Longinotto.
Fotografia: Kim Longinotto.
Montatge: Ollie Huddleston.
Producció: Roger Graef i Kim Longinotto.

SINOPSIS:

Per als quaranta infants que el consideren la seua llar, Mulberry Bush és la seua darrera oportunitat Exclosos de l’escolarització per mal comportament, i sovint amb severs traumes emocionals, passen tres anys en aquest internat d’Oxford per tal d’intentar encarrilar la seua vida. Incansablement pacients i decidits, els membres de l’organització dialoguen amb ells, sovint havent de reduir-los físicament.


UN POC MÉS D’INFORMACIÓ:

Kim Longinotto és una aclamada i sensible realitzadora de documentals, que ha recbut gran quantitat de premis pels seus treballs: millor documental UK Spotlight per “The day I will never forget”, gran premi del San Francisco International Film Festival i premi Silver Hugo del Chicago International Film Festival per “Divorce Iranian Style”, millor documental en Filmes de Femmes per “Dreamgirls”, entre altres.

“Hold me tight, let me go” ha guanyat el premi especial del jurat en el IDFA d’Amsterdam i el premi a millor documental en els festivals Britdoc (Regne Unit), Britspotting (Berlín) i Bird Eye View (Regne Unit).
La idea va sorgir de Roger Graef, membro de la junta d’accionistes del col·legi Mulberry Bush i productor de la cinta, el qual va convèncer a Kim Longibotto per que anés a conèixer el lloc, que la va impactar immediatament. La principal raó per la qual la directora va voler rodar allà es que el va sorprendre moltel fet que en Mulberry mai no es castigués als infants per molt malament que es comportessin. Longibotto il·lustra com les conductes violentes són fruit de la desatenció quan no directament del maltractament patern, i també com l’educació ha de basar-se en l’estimació i la comprensió, en lloc de càstigs.

Longinotto roda un documental en el qual no existeix la figura d’un narrador en forma de veu en off, ni hi ha un epilogo o una introducció. És l’espectador qui ha d’extreure les seues pròpies conclusions, a través d’unes imatges que malgrat ser òbviament muntades en torn a certs personatges més destacats, procuren mantenir el to imparcial d’un espectador extern.

TRÀILER (en anglès):

http://www.youtube.com/watch?v=GrkXKcQr8b0

+ INFO: www.ibiza-films.com

GUIA PER A PERDRE’S A LA 
VIDA ARTÍSTICA D’EIVISSA

Tens alguna cosa que aportar? FORUM-CLICK

 

Leave a Comment

Your email address will not be published or shared. Required fields are marked *

EL DOCUMENTAL DEL MES: “HOLD ME TIGHT, LET ME GO”

En el ciclo “El documental del mes” se proyecta esta semana “Hold me tight, let me go”, un impactante trabajo que ha recibido gran cantidad de premios, y que ahonda en la vida de un grupo de niños procedentes de familias desestructuradas y con problemas de comportamiento, presentando sus a menudo conflictivas relaciones con los educadores del internado en que se encuentran.

Un doloroso y sensible estudio sobre la disfunción y sobre la tremenda influencia de los adultos en la educación y formación de los niños, unos seres que a veces olvidamos que son más frágiles y vulnerables que nadie. Solo a través del diálogo y la comprensión es posible atravesar ( y solo en algunos casos) esas barreras construidas por la miseria y el maltrato.

El film se proyectará este miércoles, 9 de septiembre en la Sala de Exposiciones de Santa Eulalia, y el jueves, 10 en el Centro de Cultura de Can Portmany, en San Rafael, ambos días a las 20:30 horas y en versión original en inglés con subtítulos en catalán y castellano.


FICHA TÉCNICA:

Gran Bretaña, 2007. Documental social. 100 min.
Dirección: Kim Longinotto.
Fotografía: Kim Longinotto.
Montaje: Ollie Huddleston.
Producción: Roger Graef i Kim Longinotto.

SINOPSIS:

Para los cuarenta niños que lo consideran su hogar, Mulberry Bush es su última oportunidad. Excluidos de la escolarización por mal comportamiento, y a menudo con severos traumas emocionales, pasan tres años en este internado de Oxford para intentar encarrilar su vida. Incansablemente pacientes y decididos, los miembros de la organización dialogan con ellos, a menudo teniendo que reducirlos físicamente.

ALGO MÁS DE INFORMACIÓN:

Kim Longinotto es una aclamada y sensible realizadora de documentales, que ha recibido gran cantidad de premios por sus trabajos: mejor documental UK Spotlight por “The day I will never forget”, gran premio del San Francisco International Film Festival y premio Silver Hugo del Chicago International Film Festival por “Divorce Iranian Style”, mejor documental en Filmes de Femmes por “Dreamgirls”, entre otros.
“Hold me tight, let me go” ha ganado el premio especial del jurado en el IDFA de Amsterdam y el premio a mejor documental en los festivales Britdoc (Reino Unido), Britspotting (Berlín) y Bird Eye View (Reino Unido).
La idea surgió de Roger Graef, miembro de la junta de accionistas del colegio Mulberry Bush y productor de la cinta, quien convenció a Kim Longibotto para que fuera a conocer el lugar, que la impactó inmediatamente. La principal razón por la que la directora quiso rodar allí es lo mucho que le sorprendió que en Mulberry nunca se castigara a los niños por muy mal que se comportaran. Longibotto ilustra cómo las conductas violentas son fruto de la desatención cuando no directamente del maltrato paterno, y también cómo la educación ha de basarse en el cariño y la comprensión, en lugar de castigos.
Longinotto rueda un documental en el que no existe la figura de un narrador en forma de voz en off, ni hay un epílogo o una introducción. Es el espectador quien ha de extraer sus propias conclusiones, a través de unas imágenes que pese a estar obviamente montadas en torno a ciertos personajes más destacados, procuran mantener en lo posible el tono imparcial de un espectador externo.

TRAILER (en inglés):

http://www.youtube.com/watch?v=GrkXKcQr8b0

+ INFO: www.ibiza-films.com

GUÍA PARA PERDERSE EN LA 
VIDA ARTÍSTICA DE IBIZA

¿Tienes algo que aportar? FORUM-CLICK

Leave a Comment

Your email address will not be published or shared. Required fields are marked *