ENTREVISTA A L’ALCALDE DEL MUNICIPI DE SANT JOAN DE LABRITJA

Conscients de la importància de certes actuacions per part de les persones que governen les institucions de l’illa té per al futur d’Eivissa, hem volgut saber de primera ma quina opinió tenen i els hem proposat entrevistar-los.

Antoni Marí, “Carraca”, alcalde de Sant Joan, ha estat el primer en acceptar la nostra convidada i ens parla de la seua línea a seguir, de tradicions, d’innovació o de la Festa mundial dels tambors de Benirràs…

  • Quins elements diferenciadors ofereix el municipal de Sant Joan de Labritja als turistes?
El municipi de Sant Joan de Labritja és, dels d’Eivissa, el municipi més ben conservat des del punt de vista mediambiental i tradicional.
Dins d’aquest marc d’espais naturals ben conservats, Sant Joan de Labritja disposa d’una important oferta de agroturismes, turisme rural i vivenda turística, situades dins un paisatge rural tradicional i en contacte directe amb la natura. Més a més, com a complement, arreu de tot el municipi es disposa d’una ampla oferta gastronòmica, amb establiments de restauració que ofereixen plats típics i tradicionals de la nostra cuina eivissenca.
També disposem d’un important patrimoni cultural i històric artístic i, des d’aquest any, disposarem a Sant Joan del Centre d’Interpretació des Amunts, on els visitants podran obtenir i conèixer totes les característiques dels nostres espais protegits, la seva flora i fauna autòctones i la forma de vida tradicional d’Eivissa. Crec que tots aquests són elements prou diferenciadors del Municipi de Sant Joan de Labritja.

  • Enguany es celebren els primers 25 anys de la Colla de Labritja, però també es molt famosa la seua festa Dance o la festa Flower Power que es celebra cada any la Nit de Sant Joan, no resulta contradictori?
No, no crec que siguin contradictoris. Es tracta de respectar la llibertat de cada persona, de cada generació i de gusts personals.
Les festes són per que tothom en gaudeixi i s’ho passi bé, i cada persona te unes preferències i inclús la mateixa persona pot gaudir en un moment dat d’una dansa folklòrica i en un altre d’una festa Dance o Flower. No es contradictori, es un element més d’integració cultural, tradicional i actual; i una cosa no te perquè excloure l’altra. Es tracta de respecte per tothom i integració de diferents manifestacions musicals, culturals i festives.

  • Amb la interactivitat de la nova pàgina Web, s’aposta per la innovació. De quina manera es pot combinar amb el manteniment de les tradicions?
Personalment crec que, el manteniment de les tradicions i la innovació no tenen perquè estar barallats. Els temps passen, cada dia es descobreixen i surten al mercat nous sistemes de comunicació que ens faciliten i apropen a la informació; si bé això no vol dir, que per que les noves tecnologies cada dia s’implantin més a la nostra vida quotidiana ens oblidem de les nostres tradicions. Al contrari, ens podem servir d’aquestes innovacions tecnològiques per apropar més la nostra tradició i identitat cultural a totes les persones del mon. Mitjançant la nova pàgina web de l’Ajuntament ha posat en marxa, podem donar a conèixer a moltes més persones la nostra identitat, els nostres costums i tradicions i el nostre municipi. Amb el mapa interactiu de les nostres costes els visitants de la web poden descobrir i situar-se en qualsevol indret de la costa del municipi de Sant Joan de Labritja i visualitzar les nostres cales i platges en un sol clic.

  • En una enquesta de Ibiza-Click, s’ha elegit el municipi de sant Joan com el més “autèntic” de l’illa d’Eivissa, a què creu que es degut?
A l’esperit de conservació i tradició que caracteritza els veïns del municipi de Sant Joan de Labritja. Al llarg del temps, una generació darrera d’una altra ha sabut transmetre l’amor i la importància de mantenir la essència del que ens caracteritza: el respecte per el llegat dels nostres avant passats, el respecte per la nostra terra, la nostra cultura i les nostres tradicions. Això, juntament amb un seguit de governants i corporacions municipal, que al llarg dels anys han contribuït i han donat suport a aquest esperit.

  • La riquesa natural de l’entorn contrasta amb el d’altres municipis amb zones degradades. Es mantindrà aquesta línia en el futur?
Si, la línia de d’actuació del nostre equip de govern, al menys es aquesta. Considerem que el futur del municipi de Sant Joan de Labritja està en trobar l’equilibri entre la conservació de l’entorn i la creació d’un tipus d’economia de subsistència que permeti als habitants del municipi crear la seva pròpia empresa al municipi, i generar riquesa al municipi; cosa que a dia d’avui no està encara massa ben definida.

  • Podrem tornar a gaudir de la Festa mundial dels tambors per la pau que es celebrava a Benirràs coincidint amb la lluna plena del mes d’agost?

    La funció de l’administració es vetllar, en primer lloc per la seguretat de les persones i de l’entorn. Per garantir els drets i seguretat esmentada s’aproven una sèrie de normatives que s’han d’aplicar i fer complir. Tots els actes que surtin de l’àmbit d’aquesta normativa no poden tenir el suport municipal.
    La Festa mundial dels tambors, aporta una afluència massiva i descontrolada de persones i vehicles a un indret protegit, amb una massa forestal a les immediacions i amb una via d’entrada i sortida. En cas que es produeixi un estat d’emergència es fa impossible, en moltes ocasions, l’accés dels serveis d’emergència, poguent-se generar situacions de perill greu per les persones i l’entorn.

+ INFO: www.ibizasferio.com

GUIA PER A PERDRE’S A LA 
VIDA ARTÍSTICA D’EIVISSA

Tens alguna cosa que aportar? FORUM-CLICK