IBIZA ET SYMBOLE POUR LA PAIX

Ara fa cinquanta anys que el dissenyador Gerald Holtom va crear aquest conegut logotip que es fa servir a totes les manifestacions en favor de la pau i que el moviment pacifista va fer servir com a icona de la lluita pel desarmament nuclear a les marxes organitzades durant la Campanya pel Desarmament Nuclear (CND). Aquest senzill dibuix, amb el temps s’ha convertit en el símbol genèric de la pau i els hippys que varen venir a Eivissa als anys seixanta i setanta el varen fer seu.
Per tal de celebrar els primers cinquanta anys de la seua creació, a la web www.happybirthdaypeace.com han sol·licitat la col·laboració de tothom que vulgui afegir el seu toc personal i redissenyar aquesta famosa icona que, encara avui, es relaciona amb les festes més famoses d’Eivissa i amb la seua forma de viure des d’aquella “revolta juvenil”.

Aquell fenomen, que s’inicià als Estats Units al inicis dels seixanta, va adquirir proporcions mundials i va tenir el seu punt culminant al maig de 1968 a París. A Amèrica del Nord la protesta va començar bàsicament amb el rebuig del paper que els Estats Units feien al Vietnam i va connectar ràpidament amb els moviments contraculturals que s’estaven desenvolupant a tot el país, sobretot a Califòrnia. Va ser una revolta que trasbalsà tots els costums establerts, criticava la societat de consum i que s’inspirava en filosofies orientalistes.

GUIDE POUR SE PERDRE DANS LA
VIE ARTISTIQUE D’IBIZA

Vous avez quelque chose à apporter? FORUM-CLICK