CRÒNICA MUSICAL DE LA SETMANA: DEL 9 AL 16 DE MAIG

Una nit eivissenca d’aquestes d’inici de temporada, en la que pels seus carrers ja es va deixant escoltar l’eco de passes forasteres, em disposava a tornar a casa. A l’arribar, vaig obrir mecànicament la nevera que tremolava d’inanició i per no deprimir-me i escapar d’una vegada a la recerca del meu diari deixant "mar" de través, vaig tancar la porta d’una portada i vaig marxar al llit. Vaig reparar en la finestra entreoberta i allà hi havia un pergamí enrotllat que sens dubte havia deixat el meu diari de bitàcola com a regal…
De vegades pens que el meu diari va escapar de la crema a temps i al final seré jo la que surti a la recerca d’aventures com cavallera errant. Mentrestant em filtraré per la feria medieval que es celebra els dies 9, 10 i 11 de maig a Dalt Vila. M’avergonyeix admetre que la llista d’esdeveniments la prenc del pergamí que va aparèixer una nit en la meua finestra.
Encara bressolada pels sols jazzers de Gerard Guse després del seu concert del dijous 8 a Can Ventosa, em deixo ara portar per la música sefardita de Rosa Zaragoza divendres 9 al claustre de l’Ajuntament. Embruixada per la música medieval executada en un entorn com Dalt Vila no vull perdre’m per sons posteriors i espero a que dissabte 10 em desperti la mostra de cançó profana renaixentista que es realitza en sessions de 12:00, 13:00, 18:00 i 19:00 hores.

Reconec que he de situar-me en el moment present i un dissabte per la nit no faltaré a la meua cita amb el Pereyra i la salsa d’Heriberto Cruz (veu i congues), Allan Christie (guitarra i veu), Raúl Frometa (baix) que tristament ens abandona per tornar a omplir de notes i riures els escenaris italians, Rafa Garcés (saxòfon i piano) i Vitorio Cabalcante (bateria). Contats són els dies de salsa al Pereyra i el següent que sabem és que el blues conquerirà les ments dels seus habitants nocturns.
Al llit no me’n vaig sense passar per l’Itaka, a escoltar Pilar cantant i la guitarra, així com el piano de Luís García. És probable que els músics d’Eivissa que se’n van a recollir decideixin de passar a saludar i a tocar alguna cosa. Ja ha tornat Javi Ortega de donar les seues classes d’interpretació i sé que no donarà treva en la nit musical tant al piano, també, com a la guitarra.

Diumenge 11 de clàssic i contemporani, a l’església de Sant Agustí hi ha concert de la soprano alemanya establerta a l’illa des de fa dècades: Charlotte Look. També a la fira medieval, concert de música medieval pel Quartet Medieval d’Ureña (Valladolid). Una passa més enllà, i molts segles més tard, al Guaraná de Santa Eulària, doblet musical amb motiu del l’arribada de l’estiu: The Lost Mountain Orquestra i el i sempre admirat Rafa Peletey acompanyat de l’incommensurable i genial Norberto Rodríguez. Sense paraules…

Dilluns 12 he de passar pel Pereyra, el quartet de jazz dels a dalt esmentats (Allan Christie, Raúl Frometa, Rafa Garcés i Vitorio Cabalcante) té els seus dies contats per canvi de repertori i d’alguns músics. Amb tota la petita pena del meu cor allà que aniré a recollir totes les notes possibles amb aquesta oïda que Déu m’ha donat ja que rarament és agafat en un desafine.
Dimarts 13 i dimecres 14 doblet: quartet de jazz del Pereyra i Pilar la itakense amb la seua cançó d’autor i el seu repertori inacabable… Dimecres soparé com sempre amb Víctor Gresseli al Ke Café, on si no?
Dijous 15 per la tarda un concert a càrrec de l’Eivissa Brass Quintet em deixa acabar la crònica d’una setmana sense respir. Es commemora el Dia Internacional dels Museus. Els intèrprets: Vicente Tur, Sergio Gumbao, Raúl Gálvez, Santiago Ramírez i Damián Boluda.
Fins la pròxima crònica, sense pergamí…
Per Nela Escribano.
 

GUIA PER A PERDRE’S A
LA VIDA ARTÍSTICA D’EIVISSA

Tens alguna cosa que aportar? FORUM-CLICK