»EL INDEPENDENT SPIRIT» DEL IIFF S’ENCARNA EN SIR ALAN PARKER

II IBIZA INTERNATIONAL FILM FESTIVAL
DEL DIVENDRES 23 AL DISSABTE 31 DE MAIG / 2008

Avui comença la nostra tan esperada cita amb el bon cinema, i per què no dir-ho, amb el ‘famoseig’ que a tots entreté i fa parlar, que no solament de cultura s’alimenta el "spirit".

Amb la projecció de "The Commitments" s’obrirà aquesta segona edició de l’Ibiza International Film Festival, que aspira a convertir-se en una versió europea de Sundance, el festival independent per excel·lència, entre d’altres coses homenatjant a una figura tan independent com imprescindible del cel·luloide: Alan Parker, el llegendari creador de "The Wall" i tantes altres obres magistrals, que a més a més resulta que és un dels padrins del Festival.

Parker va néixer un dia dels enamorats allà per 1944 i molt aviat va començar a fer els primers passos enregistrant anuncis per a l’agència de publicitat en els quals treballava des dels 18. Tan bé se li donava l’assumpte, que algun bon amic li va recomanar que es dediqués al cinema, i Parker… es va llançar a això.

Després de dirigir un parell de curts i una pel·lícula per a la televisió i escriure dos guions, en 1975 va estrenar la seua primera pel·lícula "de veritat": "Bugsy Malone, nét d’Al Capone", que va guanyar 5 premis de l’Acadèmia Britànica del Cinema i va ser nominada a 8.

Animat per l’èxit, el jove cineasta se’n va anar a Los Ángeles, on sinó, i allà es va topar amb un aleshores desconegut guionista anomenat ni més ni menys que Oliver Stone (alguns tenen ull, sí senyor), que li va oferir l’oportunitat de rodar el que seria el seu salt a la fama, la duríssima "L’exprés de mitjanit" que li va reportar dos Òscar.

Després d’aquests, un altre parell d’Òscar per "Fama" (que després ens portaria la mítica sèrie, i ell gairebé ja mític també concurs de TV molts anys més tard), un premi en Cannes per "Birdy", amb uns Matthew Modine i Nicolas Cage aleshores desconeguts, la innovadora potencia visual de "El mur de Pink Floyd", 7 nominacions als Òscar i 3 premis de l’Acadèmia Britànica pel drama racial "Crema Misssissippi", altres 4 premis més de l’Acadèmia per "The Commitments", 3 nominacions als Globus d’Or per "Evita"… I això només per nomenar algunes de les seues obres.

L’IIFF li rendirà un merescudíssim homenatge, començant per la projecció de "The Commitments" aquesta tarda a les 19:30 h. al Cine Regio de Sant Antoni. La cinta, de la que existeixen molt poques còpies, ha hagut d’ésser portada des dels estudis de la Twenty Century Fox de Londres envoltada de les més estrictes mesures de seguretat, amb especialistes en transport de mercaderies valuoses inclosos.

Una ocasió de luxe per descobrir o aprofundir una mica més en una figura emblemàtica que ha explorat infinitat de gèneres cinematogràfics, i a més a més, tots amb excel·lents resultats.

Programa del Ibiza Film Festival 2008

CINE REGIO
C/ Barcelona, 5 – 07820 Sant Antoni
Telf. 971 341 006

 

GUIA PER A PERDRE’S A
LA VIDA ARTÍSTICA D’EIVISSA

Tens alguna cosa que aportar? FORUM-CLICK