A PESCAR!

El raor es un peixo blanc molt apreciat a Eivissa per la seua carn blanca i fina. Se pesca en els fons d’arena sovint confrontat als alguers de forma totalment artesanal, amb canya o volantí, i per això el seu preu en el mercat és elevat. Ara s’aixeca la veda d’aquests menjar blanc i l’activitat dels pescadors esportius es multiplica. L’embarcació típica de l’illa, el llaüt, es fa a la mar per tal d’intentar aconseguir els exemplars permesos.
Es tracta d’un peix que es pesca en una profunditat d’uns 25 o 30 metres i al treure’l de l’aigua està ple d’aire, d’aquesta forma, si és molt petit i s’ha de tornar a la mar no sobreviu perquè no pot submergir-se. El seguiment d’aquesta espècie es realitza des de 1996 i s’aplica veda des de 2000.
 
La regulació permet una quantitat màxima de 50 exemplars per persona i dia, sempre que no superin els 5 Quilograms en el total de captura. La mitjana de captures diàries sol ser de 20 peces, uns 750 grams, amb la qual cosa les captures estimades per pesca artesanal són d’uns 2.000 kilograms anuals, quantitat que no posa en perill l’espècie. Les millors zones de Balears per a la pesca del raor són les Illes Pitiüses i el Nord-est i Llevant de Mallorca.

La forma de cuinar aquets peix sol ser fregit, directament a la planxa o a la graella. A Eivissa es cuina sense llevar-li les escates, cobert de farina i banyat en ou batut. Una delícia difícil d’aconseguir i a un preu elevat.


GUIA PER A PERDRE’S
A LA VIDA ARTÍSTICA D’EIVISSA
Tens alguna cosa que aportar?: FORUM-CLICK

Leave a Comment

Your email address will not be published or shared. Required fields are marked *

¡A PESCAR!

El raor es un pescado blanco muy apreciado en Ibiza por su carne blanca y fina. Se pesca en los fondos de arena a menudo colindantes a los algares de forma totalmente artesanal, con caña o volantín, y de ahí que su precio en el mercado sea elevado. Ahora se levanta la veda de este manjar y la actividad de los pescadores deportivos se multiplica. La embarcación típica de la isla, el llaüt, se hace a la mar para intentar conseguir los ejemplares permitidos.
Se trata de un pez que se pesca en una profundidad de unos 25 ó 30 metros y al sacarlo del agua está lleno de aire, de este modo si es muy pequeño y hay que echarlo otra vez al mar no sobrevive porque no puede sumergirse. El seguimiento de esta especie se realiza desde 1996 y se aplica veda desde 2000.
 
La regulación permite una cantidad máxima de 50 ejemplares por persona y día, siempre que no superen los 5 kilogramos en el total de captura. La media de capturas diarias suele ser de 20 piezas, unos 750 gramos, con lo que las capturas estimadas por pesca artesanal son de unos 2.000 kilos anuales, cantidad que no pone en peligro la especie. Las mejores zonas de Baleares para la pesca del raor son las Islas Pitiusas y el Noreste y Levante de Mallorca.

La forma de cocinar este pescado suele ser frito, directamente a la plancha o a la parrilla. En Ibiza se cocina sin quitarle las escamas, cubierto de harina y bañado en huevo batido. Una delicia difícil de conseguir y a un precio elevado.


GUÍA PARA PERDERSE
EN LA VIDA ARTÍSTICA DE IBIZA
¿Tienes algo que aportar?: FORUM-CLICK

Leave a Comment

Your email address will not be published or shared. Required fields are marked *