CONFERÈNCIA DE NORA ALBERT A CAN VENTOSA

Victor Català / Caterina Albert. La modernitat d’una autora clàssica és el títol de la conferència que el dijous, 10 de desembre, a les 20:30 horas, l’escriptora Nora Albert ofereix a la biblioteca de l’espai cultural Can Ventosa, a Eivissa.

Victor Català, pseudònim de Caterina Albert (1869-1966), va ser una dona de gran sensibilitat artística coneguda, sobre tot, per la seua novel·la Solitud. Dins l’àmbit de la literatura moderna, aquesta novel·la constitueix, sens dubte, el punt de partida de l’exploració de la identitat femenina per part de l’escriptora.

Novel·lista y narradora, Caterina Albert també va escriure poesia i monòlegs teatrals com el que podem gaudir el diumenge, 13 de desembre en el teatre de Can Ventosa: LA INFANTICIDA Y GERMANA PAU.
 

La seua obra s’agrupa en tres etapes. La primera coincideix amb els anys del Modernisme i és la més important, tant pel nombre d’obres com per la diversitat de gèneres. Publica dos volums de poesia, El cant dels mesos  (1901) i Llibre Blanc-Policromi-Tríptic  (1905), un volum de teatre, Quatre monòlegs  (1901), tres recopilacions de contes, Drames rurals (1902), Ombrívoles  (1904) i Caires Vius  (1907), i una novel·la, Solitud (1905), que la consagra en Catalunya i que traspassa fronteres.

+ INFO: www.ibizarts.es

GUIA PER A PERDRE’S A LA 
VIDA ARTÍSTICA D’EIVISSA

Tens alguna cosa que aportar? FORUM-CLICK