Tir à l'arc Ibiza bénéficie d'une structure de travail solide.

"Encara que sempre han existit arquers menuts que han destacat a nivell nacional, mai abans el tir amb arc a en Eivissa a tingut un representant olímpic, en bonne partie, ara contem amb Daniel Morillo, classificat per a Pekin 2008, és resultan del treball desde molt jove, que es va iniciar amb una més gran regularitat des de fa uns vuit anys. Daniel Morillo és un dels preats resultats d’aquest treball i és a la vegada una mostra del nivell de competició d’aquest esport a l’illa", ha declarat avui Ibizaclick, el delegat insular de tir amb arc, Carlos Morillo, qui és a la vegada responsable del Centre de Tecnificació i entrenador federat.

A l’èxit del tir amb arc menut que s’ha pogut fer-se un lloc a Pekin, es la suma del bon nivell dels arquers del planter, el passat cap de setmana l’arquera Gisela Cárdenas del club Es Cubells, es va proclamar campiona d’Espanya (menys de 14 ans), que es va disputar a Tarragona. I en aquesta mateixa competició gràcies al brillant nivell de competició dels arquers menuts, la Comunitat balear va aconseguir alçar el títol de campió per equips. L’equip va estar integrat per Gisela Cárdenas i Elena Díaz d’Eivissa, juntament amb el mallorquí Iván Pereira.

El tir amb arc a Eivissa conta actualment amb 100 llicències federades de competició, als dos clubs: S ‘Arc i Es Cubells, a més a més de l’extens treball d’iniciació que cobreix cinc escoles municipals i una del Consell Insular, a més a més dels cursets de formació. Aquesta situació en general han contribuït a que la bona salut i l’excel·lent ‘punt de mirad’aquest esport hagi obtingut bons resultats. Carlos Morillo, a més va anticipar que per aquest any està prevista la concentració dels millors arquers en les categories júnior i cadet, en el polígon de tir de Es Cubells, a més a més del Campus Esportiu de quatre dies de durada, que es celebrarà en agost i que esta dirigit a tots els nens d’iniciació