TRANSMUNTANUS-I »DE MES ALLÀ DE LES MUNTANYES»

(VISITA GUIADA A PORTINAXT I CALA D´EN SERRA)

Els antics navegants es manejaven per la Mediterrània segons la direcció dels vents. En total se’n distingien vuit i un d’ells era la Tramuntana o vent del nord. De la conjunció d’aquests vuit vents es va crear la rosa dels vents mapa eòlic dels mariners de la època.

La tramuntana és un vent que bufa al nord-est d’Ibèrica, sobretot a les costes de Catalunya, les Pitiüses i les Balears. Aquest vent es caracteritza per ratxes de vent fort que poden assolir altes velocitats i la durada de les quals es pot prolongar diversos dies. El cel es torna d’un blau intens i el paisatge es cargola al seu pas deixant empremta sobre els arbres i arbusts inclinats al seu pas.

De la tramuntana ja va parlar Ramon Llull i Carles Famet de Climent que escrigué l’Oració al Crist de la Tramuntana que inspirés a Dalí la seua delicada aquarel·la Crist de la tramuntana (1968).

L’Institut d’Estudis Eivissencs proposa una sortida guiada amb el GRUP DE CONEIXEMENT DEL MEDI el 15 de març. Es farà un recorregut per PORTINAXT I CALA D’EN SERRA. Un tram de costa, afirmen, poc conegut però de gran bellesa, com per exemple la cala dels Canons. Un escenari natural del nord d’Eivissa poc freqüentat i alhora molt visitat pel famós vent de la tramuntana que no ha deixat de bufar des de temps immemorials..

 

GUIA PER A PERDRE’S A LA

VIDA ARTÍSTICA D’EIVISSA

Tens alguna cosa que aportar? FORUM-CLICK