PRESENTACIÓ A EIVISSA DEL PROGRAMA NATURA I DEL PLA DE FORMACIÓ

L’Ajuntament d’Eivissa ha presentat el Programa Natura que esta dirigit a boixos i boixes de 6 a 15 anys. 

L’objectiu del Programa Natura és facilitar als boixos la realització d’activitats al medi i que els joves aprenguin a respectar el seu entorn, aprenguin a viure el seu oci en contacte amb la naturalesa i crear espais d’interrelació entre els mes petits i els mes joves del municipi. 

Les activitats es divideixen en tres grups, depenent de les edats dels boixos. 
Hi ha activitats previstas per boixos i boixes de 6 a 8 anys; de 9 a 11 anys i de 12 a 15 anys.

Es preveuen fer excursions a diferents platges i enclavaments de l’illa d’Eivissa com Es Cubells, Ses Salines, Cala Bassa i Sa Pedrera, entre d’altres. 

El programa també inclou acampades que coincideixen amb les dates que han recomanat els pares i que son el període que hi ha entre la finalització de les classes al mes de juny i l’inici de l’escola d’estiu, i la darrera setmana d’agost i la primera de setembre. 

L’Ajuntament d’Eivissa ha organitzat també dos excursions a l’illa de Cabrera de quatre dies de durada i que costarà 100 euros a cada al.lot. Els boixos pernoctaran a l’alberg de Palma. Al preu estan inclosos els menjars, el viatge en vaixell fins Palma, l’excursió a Cabrera i una entrada al Palma Aquàrium. 
El viatge esta dirigit a al·lots i al·lotes de 12 i 15 anys d’edat. 

El pressupost total del Programa Natura es de 39.000 euros.

La inauguració de les activitats es farà aquest dissabte dia 9 de maig al Parc de la Pau a partir de les 11 del mati on hi haurà informació del Programa Natura i molts de jocs per grans i petits. 

D’altra banda, la regidora d’Educació i Joventut, Irantzu Fernandez, també ha presentat un Pla de Formació que l’Ajuntament posa en marxa per primera vegada.

L’objectiu és poder formar i especialitzar a  joves del municipi i disposar de monitors especialitzats quan portem a terme activitats de temps lliure i oci juvenil.
Aquest pla va dirigir a tots els joves de 16 a 30 anys. Es realitzen cursos en cap de setmana i l’objectiu és arribar als estudiants que estan fora de l’illa i adaptar l’oferta al jove.

S’ofertaran una sèrie de cursos amb una temàtica molt específica:

Dinamització de programes per a adolescents. El curs serà de 8 hores i estarà realitzat per Antònia Abraham, tècnica de l’oficina de voluntariat de Palma i amb una ampla experiència a l’àmbit juvenil.
Curs d’especialització en educació amb necessitats especials . El curs serà de 18 hores.
També hi ha un altre curs de monitor de menjador de 18 hores 

Aquests dos darrers cursos seran impartits en col·laboració amb l’Escola de Temps lliure s’Espurna  per professionals de l’educació, pedagogs, diplomats en magisteri així com nutricionistes o infermers. 

Els cursos es duran a terme:
els dies 15,16 i 17 de maig el curs de menjador
el 23 de maig es curs de dinamització
el 5,6 i 7 de juny el curs d’atenció a necessitats educatives especials.
Les inscripcións es realitzarán al casal de Joves i tendrá un preu de 20 euros per curs.

El cost total del Pla de Formació és de 2.000 euros.

+ INFO: www.samagrana.com

 

GUÍA PARA PERDERSE EN LA
VIDA ARTÍSTICA DE IBIZA

¿Tienes algo que aportar? FORUM-CLICK