AQUEST DIVENDRES, EN CINEMA A LA FRESCA: “BOLT”

Aquest divendres, 24 de juliol el cicle “Cinema a la Fresca” ens convoca a una cita ineludible para l’entreteniment familiar o per als qui  els agrada la millor comèdia d’animació que tantes cintes estupendes ens està deixant aquests darreres anys.

A les 21:30 hores, en sa Punta de Molí de Sant Antoni podrem gaudir de “Bolt”, una mena de road movie animal protagonitzada per un ca que es troba amb una realitat inesperada: els superpoders que creu tenir no son més que una ficció cinematogràfica, inexistents en el món real. Com sempre, cine bo, de franc i en català.


FITXA TÈCNICA:

EUA, 2008. Animació, comèdia, aventures. 96 min.
Direcció: Chris Williams i Byron P. Howard.
Guió: Chris Sanders i Dan Fogelman.
Música: John Powell.

SINOPSIS:

Per a Bolt, l’estrella canina d’un famós programa de televisió, tots els dies estan farcits d’aventures perills i intriga, al manco fins que les càmeres deixen d’enregistrar. Bolt està convençut que tots els seus increïbles poders i fetes són reals. Però quan és enviat des dels seus estudis de Hollywood a Nova York, comença la seua major aventura en el món real, on se n’adona que la seua vida es un miratge. Amb l’ajuda de dos estranys companys de viatge –un fastiguejat i abandonat gat de companyia de nom Mittens i un hàmster obsessionat per la televisió anomenat Rhino–, Bolt descobreix que no necessita superpoders per a ser un heroi.

CURIOSITATS:

Malgrat que es tracta d’una producció Disney, la companyia ha pretès seguir mes bé l’estela de les cintes de la Pixar (i la seua estètica recorda molt més a aquestes), entre altres coses, contractant com a productor executiu a John Lasseter, director de les dos “Toy Story”.

El ca Bolt està basat en els pastors americans blancs, amb alguns canvis en les orelles, el bec i el tamany general del cos. En la versió original de la pel·lícula en te la veu de John Travolta.

Bolt és la primera pel·lícula que Disney va concebre i va dissenyar enterament per a 3D, tot i que també s’estrenarà en formato convencional.

El director d’art es va inspirar en el pintor nord-americà Edward Hopper i va desenvolpuar un software propi per a la cinta.

John Powell, el compositor de la pel·lícula, també va escriure la música de la saga “Bourne”.

Al llarg de la producció, cada membre de l’equip que va treballar a “Bolt” aferrava fotos de les seues mascotes en una “Galeria de mascotes de la producció”, just davant de la “Galeria de nadons de l’equip”, que mostrava fotos dels nadons que varen néixer durant la producció. En el curs de la mateixa, 37 membres de l’equip varen tenir nadons. El director Chris Williams es convertí en pare primerenc durant la producció de “Bolt”.

TRÀILER:

http://www.youtube.com/watch?v=Ueb3FoBzWf0

+ INFO: www.ibiza-films.com

GUIA PER A PERDRE’S A LA 
VIDA ARTÍSTICA D’EIVISSA

Tens alguna cosa que aportar? FORUM-CLICK