ILLES PITIÜSES VISITA A NORA ALBERT

El programa Illes Pitiüses ha visitat a l’escriptora Nora Albert (pseudònim d’Helena Alvarado i Esteve) en la zona de Punta Galera, on viu amb els seus gats i on s’inspira per a les seues noves creacions.

El pròxim divendres, 27 de novembre Nora Albert dona a conèixer el seu últim llibro publicat “Calç i Memòria”, en el centre cultural s’Alamera. L’acte comptarà amb la presentació de Iolanda Bonet i de Carles fabregat.
Només a TvClick
la primera televisió d’Eivissa…
…que emet a través d’Internet
foto: Alejandro Marí Escalera

Catedràtica de Llengua i Literatura, Nora Albert és a més assagista i traductora. També va estudiar Belles Arts i ha fet incursions en el món de la fotografia i el vídeo.

Nora Albert, pseudònim d’Helena Alvarado, és fruit d’un joc intel·lectual en el que combina un personatge de ”Casa de muñecas” Nora, del dramaturg noruec Henrik Ibsen i Albert, autèntic cognom de Caterina Albert, una escriptora catalana que signava els seus llibres com Víctor Català i de la qual Helena Alvarado és especialista. També ho és de l’obra d’Agatha Chrstie, a la qual ha traduït al català.

Té publicats diferents llibres de poesia: “Tentacles de cel”, guanyador del premi Baladre que atorga l’Institut d’estudis eivissencs (IEE, 2007); “Mots i brases”, guanyador del III Premi Lambda de Poesia (Brosquil, 2003) o “Des de l’illa” (Mediterrània, 2008), on se fonen en perfecta simbiosis la pinzellada poètica de l’escriptora i la subtil cal·ligrafia pictòrica de Carles Guasch.


A “Calç i Memòria” (Moll, 2009) Nora Albert ha creat trenta dues haikus damunt altres tantes obres del pintor desaparegut fa un any Vicent Ferrer Guasch. El llibre està dividit en cinc partes: Calç i memòria (títol del conjunt), El batec de la pedra, Caires de llum i ombre i Clams de la terra.
Les fotografies dels quadres són d’Alejandro Marí Escalera.

CALÇ I MEMÒRIA
Quadres de Vicente Ferrer Guasch i haikus de Nora Albert
Fotografia d’Alejandro Marí Escalera
Presenta: Iolanda Bonet i Carles Fabregat
Centre cultural de s’Alamera
Eivissa
Divendres, 27 de novembre
20:30 hores

VEURE ENTREVISTA A NORA ALBERT

Només a TvClick
la primera televisió d’Eivissa…
…que emet a través d’Internet

Leave a Comment

Your email address will not be published or shared. Required fields are marked *

ILLES PITIÜSES VISITA A NORA ALBERT

El programa Illes Pitiüses ha visitado a la escritora Nora Albert (pseudónimo de Helena Alvarado i Esteve) en la zona de Punta Galera, donde vive con sus gatos y donde se inspira para sus nuevas creaciones.

El próximo viernes, 27 de noviembre Nora Albert da a conocer su último libro publicado “Calç i Memòria”, en el centro cultural s’Alamera. El acto contará con la presentación de Iolanda Bonet y de Carles fabregat.

Sólo en TvClick
la primera televisión de Ibiza…
…que emite a través de Internet

foto: Alejandro Marí escalera

Catedrática de Lengua y Literatura, Nora Albert es además ensayista y traductora. También estudió Bellas Artes y ha hecho incursiones en el mundo de la fotografía y el vídeo.

Nora Albert, pseudónimo de Helena Alvarado, es fruto de un juego intelectual en el que combina un personaje de ”Casa de muñecas”, Nora, del dramaturgo noruego Henrik Ibsen y Albert, auténtico apellido de Caterina Albert, una escritora catalana que firmaba sus libros como Víctor Català y de la que Alvarado es especialista. También lo es de la obra de Agatha Chrstie, a la que ha traducido al catalán.

Tiene publicados diferentes libros de poesía: “Tentacles de cel”, ganador del premio Baladre que otorga el “Institut d’estudis eivissencs” (IEE, 2007); “Mots i brases”, ganador del III Premi Lambda de Poesia (Brosquil, 2003) o “Des de l’illa” (Mediterrània, 2008), donde se funden en perfecta simbiosis la pincelada poética de la escritora y la sutil caligrafía pictórica de Carles Guasch

.

En “Calç i Memòria” (Moll, 2009) Nora Albert ha creado treinta y dos haikús sobre otras tantas obras del pintor desaparecido hace un año Vicent Ferrer Guasch. El libro está dividido en cinco partes: Calç i memòria (título del conjunto), El batec de la pedra, Caires de llum i ombre y Clams de la terra.

Las fotografías de los cuadros son de Alejandro Marí Escalera.

CALÇ I MEMÒRIA
Cuadros de Vicente Ferrer Guasch y  haikús de Nora Albert
Fotografía de Alejandro Marí Escalera
Presenta: Iolanda Bonet y Carles Fabregat
Centro cultural de s’Alamera
Ibiza
Viernes, 27 de noviembre
20:30 horas

VER ENTREVISTA A NORA ALBERT

Sólo en TvClick
la primera televisión de Ibiza…
…que emite a través de Internet

Related Posts

XIX SANT PEPE ROCK
EL SOPAR DE CARNAVAL
BEQUES
Programa de la segunda edición de ‘Encuentros con el Turismo’
JORNADAS DE PATRIMONIO EN IBIZA
LA CARTELERA DE IBIZA

Leave a Comment

Your email address will not be published or shared. Required fields are marked *