GLASGOW, EL COR D’ESCÒCIA

En Glasgow  la música bat en els seus nombrosos bars, pubs, sales de concerts,  música “live”, festivals… No és d’estranyar que la UNESCO  l’anomenara Ciutat de la Música el 2008.

Un lloc creatiu, farcit de història que també ofereix llocs tan interessants com la Glasgow School of Art o la Gallery Moderno of Art…

Gallery of Modern Art

El GoMA, como li diuen carinyosament les gents d’aquí, es composa de quatre pisos de quadres, escultures i instal·lacions contemporànies fetes per artistes escocesos i del món sencer. Juntament a les obres permanents, el museu ofereix un extraordinari programa d’exposicions itinerants que ha permès, per exemple, que Escòcia descobrís l’obra de Barbara Kruger, figura emblemàtica de l’art feminista als Estats Units.

Glasgoww School of Art
Des de l’entrada, formes i dissenys familiars recorden als visitants la influencia de l’arquitectura i el disseny de Charles Rennie Mackintosh en aquesta escola on va aprendre el seu art. Aquest edifici impregnat de història i de l’estil de Mackintosh ofereix un ambient ideal per acollir a un planter de talents i idees on es reuneixen arquitectes, artistes i dissenyadors en potència de l’actualitat.

House for an Art Lover
Construïda en el parc de Bellahouston, aquesta casa és testimoni fidel del geni de Mackintosh. Hi pots comparar cada una de les sales amb els corresponents dibuixos originals de Mackintosh.

Mackintosh House / Hunterian Art Gallery
El núm. 78 de Southpark Avenue, domicili de Charles Rennie Mackintosh i de la seua esposa Margaret, va ser reconstruït en el interior de la Hunterian Art Gallery, la galeria de les belles arts encarregada de l’administració de les col·leccions artístiques de la universitat de Glasgow

Jardins botànics de Glasgow
Per tot arreu hi ha plantats un sense fi  d’arbres i arbustos, incloent-hi un freixe bicentenari. El cap de setmana, les famílies de Glasgow venen aquí per aprofitar els colores de l’estació. 

Kelvingrove Art Gallery & Museum
Un monument emblemàtic de Glasgow, el museu de belles arts de Kelvingrove, instal·lat en un superb edifici de maó vermell, conté una de les col·leccions més belles d’obres i objectes d’art de tota Europa.

Burrell Collection
A Sir William Burrell l’agradava portar-se records dels seus viatges pel món. Però la diferencia és que aquest ric amant de Glasgow va amassar un total de més de 9000 peces! Va reunir impressionants col·leccions d’art de l’antiguitat egípcia, romana, grega i oriental, quadres de pintors francesos del segle XIX, com Degas o Cézanne, així com escultures d’Epstein i de Rodin.

People’s Palace & Winter Gardens
El People’s Palace és testimoni de més de 250 anys de la vida de Glasgow. Tot el passat gloriós i impertinent de la ciutat passa per allà: la vida durant la Segona Guerra mundial, les vetllades de balls, el llavador on es reunia la comunitat i intercanviaven els últims xafardeigs i moltes altres coses.


The Lighthouse
Amb el sobrenom de Centre escocès de l’arquitectura, el disseny i la ciutat, el Lighthouse ofereix un programa regular d’exposicions itinerants que mostren el millor del que es fa a Escòcia i la resta del món.

Glasgow Science Centre
L’ambient futurista que es desprèn de l’estructura brillant i recoberta de titani del Centre es reforça amb la presencia de la torre de Glasgow que s’eleva, justament al costat, a 127 metres del terra.

Happy-Travelling.es