DIVENDRES, 13 A EIVISSA

Tant el divendres com el dimarts, si cau en 13 es sinònim de mala sort en molts llocs del món. També a Eivissa en aquests dies moltes persones eviten viatjar en avió, realitzar una festa o sol·licitar feina, per donar només uns quants exemples.

Fins i tot moltes persones arriben a sentir una por profunda cap a aquests dies. Aquests temors tenen el seu origen en diverses llegendes i cultures antigues…

Una de elles és la tradició cristiana, ja què varen ser tretze els participants en el Darrer Sopar (Jesús i el Dotze Apòstols, essent Judes Iscariote el tretzè). Améss Jesús va ser crucificat en divendres. Fins i tot hi ha diverses llegendes que afirmen que Adam i Eva varen menjar del fruit prohibit en un divendres, i que també va ser en divendres que es va iniciar el Diluvi. 

Els mariners i gent de mar, eren particularment acurats amb aquest dia, rebutjant-se amb con freqüència a salpar en divendres. Existeix una llegenda sobre un buc de la Marina Britànica en el segle XVIII, que va ser batiat com Friday (Divendres) per tal d’eliminar aquesta superstició. La marina va seleccionar la tripulació en divendres, es va llençar la nau en divendres, i fins i tot es va seleccionar com capità a un home nomenat James Friday. Segons aquesta llegenda, la nau va sortit del port, i mai més es tornar a saber d’ella. 

També es diu que aquesta fòbia a aquest dia tan particular prové de religions no cristianes, com la dels pobles del nord d’Europa. En anglès, el divendres (Friday) v a rebre aquest nom per la deessa de la mitologia nòrdica Frigg, (Friday, Dia de Frigg), que presidia sobre l’amor i el sexe. Aquesta figura femenina poderosa va ser caracteritzada per l’església medieval com una bruixa, de qui es va assegurar que es reunia amb altres dotze bruixes, fent un total de tretze. És possible que hagi una relació estreta entre aquesta deessa i el seua equivalent romà, Venus, la deessa de l’amor, el nom de l qual procedeix de la paraula espanyola Divendres (del llatí dies veneris, dia de Venus). 

+ INFO: www.elrinconesoterico.com

GUIA PER A PERDRE’S A
LA VIDA ARTÍSTICA D’EIVISSA

Tens alguna cosa que aportar? FORUM-CLICK