EIVISSA ENAMORADA


Sant Valentí i Eivissa, la combinació perfecta per l’ amor…
Una mirada còmplice, una abraçada, un somriure, o la simple companyia durant uns instants es el regal més valuós que qualsevol present material.
Vols conèixer la història de sant Valentí? A Ibiza-Click te la contam…

"per Sant Valentí l’ametller a florir". Així, doncs la festivitat d’aquest Sant, que deu el seu reconeixement perquè és el protector dels enamorats, coincideix amb les últimes setmanes de l’hivern i el renaixement de la natura. Aquesta és la història:

L’any 270 d. C., l’emperador Claudi II va prohibí contraure matrimoni amb la idea que els homes casats no eren bon soldats ja que, en cas de guerra no volien separar-se de les seues famílies. L’emperador també volia ser alabat com a déu suprem i va prohibir també el cristianisme. Durant aquest període, el bisbe Valentí, indignat amb aquests fets, va demanar a les parelles joves que anessin a ell per tal de contraure matrimoni en secret.

El bisbe va ser empresonat i dut davant l’emperador que intentà convèncer-lo per que renunciés al cristianisme i servir l’imperi i als déus romans a canvi del seu perdó. Valentí no va acceptar i va ser sentenciat a una execució en tres parts: primer el donarien una pallissa, després l’apedregarien i finalment el tallarien el cap.

Durant les darreres setmanes a la presó, el carcerari va demanar-li permís per a donar lliçons de lletres a la seua filla, Júlia, una jove bonica i espavilada, cega de naixement. El bisbe la va ensenyar història romana, aritmètica i també el parlà de Déu. Ella va trobar la saviesa i va aprendre a veure el món mitjançant els ulls de Valentí.

–Saps que deman a Déu cada nit i cada dia? prec per que pugui veure. Tenc grans desitjos de veure tot allò que m’has contat.
–Déu sempre fa allò que és millor per a nosaltres. Si creiem en Ell.
–Jo hi crec –va dir ella amb molt intensitat– i va agafar molt fort la mà de Valentí.
–De sobte, un llum brillant il·luminà la cel·la
–Puc veure! Puc veure!
–Glòria a Déu! –exclamà Valentí.
La vigília de la seua mort, Valentí va escriure’l una darrere carta demanat-li  que es mantingués a prop de Déu i la signà: “de el teu Valentí”. Va ser executat el 14 de febrer de 270 i enterrat on avui hi ha l’església de Praxedes, a Roma. Diuen que Júlia va plantar un ametller de flors rosades junt a la tomba. Avui, l’ametller n’és símbol d’amor i de pau.

Cada 14 de febrer, dia de Sant Valentí, s’intercanvien missatges d’afecte, d’amor i de devoció en tot el món.

GUIA PER A PERDRE’S A LA

VIDA ARTÍSTICA D’EIVISSA

Tens alguna cosa que aportar? FORUM-CLICK