AMETETLLERS LA FLEUR EN IBIZA

A propos d'être une fleur et rien
est votre fleur, amande;
en amour, concevoir charmille,
mère Terre.

Noseas, Printemps: ¡pas!Restez à l'écart,
¡séjour! dans l'âme, Almendro:
Sed seul but vert,
Vert sans être.

         (poèmes d'amour et de guerre.
Miguel Hernandez)

A finals gener, animats per l’escalfor de l’hivern mediterrani, comencen a florir tímidament les varietats primerenques dels ametlers de l’illa.

A mitjans gener, animats per l’escalfor de l’hivern mediterrani, comencen a florir tímidament les varietats primerenques dels més de 117.000 ametlers de les illes que ens anuncien l’esclat que es produirà entre les darreries de gener i mitjan febrer. On es vulgui trobarem aquest avançament de la primavera, ja sigui a ametlers solitaris o a grans plantacions. En tout cas, farà gaudir els visitants que contemplin aquest espectacle modelat per l’home.

Si ens acostam a les flors, podrem comprovar amb detall la varietat dels seus colors que van des del blanc més pur al rosat. Els amants de la fotografia tenen una magnífica oportunitat de dur-se’n un record inesborrable.

La introducció massiva del cultiu d’aquests arbres es produí després que la fil·loxera destruís les plantacions de vinya a finals dels segle XIX. Es cultiva principalment a Mallorca i Eivissa. Podem assaborir els seus fruits al natural, torrats o incorporats a la gastronomia de les illes, sobretot en la rebosteria. També ens sorprendrà trobar productes derivats dels fruits i les flors d’aquest arbre a les perfumeries.

         Wwwksamagranakcom

GUIDE POUR SE PERDRE DANS
LA VIE ARTISTIQUE DE Evissa

Vous avez quelque chose à apporter? FORUM-CLICK