ANCORATGES ECOLÒGICS A SES FIGUERETES I TALAMANCA

S’ha presentat el projecte d’ancoratges ecològics a les platges de ses Figueretes i Talamanca.


L’objectiu d’aquest projecte és, d’una banda regular els ancoratges incontrolats que es produeixen durant tota la temporada turística i la progressiva degradació de les praderes de posidònia i, per altra banda, aprofitar per contribuir a desestacionalitzar la demanda nàutica.

L’estudi, que ja esta acabat, estableix la possibilitat d’instal·lar 135 ancoratges distribuïts de la següent manera:
80 a la platja de ses Figueretes, per embarcacions amb eslores de 12, 15 e 30 metri
55 a la platja de Talamanca, per embarcacions amb eslores de 5, 6, 7 e 8 metri 

Els avantatges d’aquest sistema són molts, entre ells evitar l’ocupació de més parcel·les del mitjà marí amb instal·lacions fixes, evitar l’arrossegament de cadenes i caps pel fons marí, ordenar el trànsit en temporada alta i simplificar l’ús per als usuaris, així com per a les institucions que han de fer el control, ajudar a aquestos usuaris a orientar-se i, su tutto, el més important, respectar l’entorn natural i protegir la pradera de posidònia.

Actualment a aquestes platges existeix una gran tradició de deixar embarcacions sense cap tipus de control ambiental i aquesta situació està començant a ser insostenible. Per això la petició d’aquest informe que avali la instal·lació dels ancoratges ecològics.

L’Ajuntament calcula que la instal·lació i manteniment dels ancoratges ecològiques per un període de 8 anys suposarà una inversió d’uns tres milions d’euros. La iniciativa però haurà de generar beneficis per l’empresa adjudicatària a través del cobrament de quotes, que seran de dos tipus: anuals o d’estiu (en aquest apartat també s’establirà una temporada alta, mitja i baixa).

El projecte ja ha estat enviat a la Demaració de Costes per obtenir els permisos. L’alcaldessa ha confiat que aquest estiu pugui posar-se en marxa la instal·lació dels nous ancoratges.

+ INFO: Wwwksamagranakcom
Ibiza-Click.com
GUIDA DI PERDERSI TRA LE
VITA ARTISTICA DI IBIZA

Avete qualcosa da contribuire? FORUM-CLICCA