SCOPRI TENERIFE

Tenerife és la major de les set illes que conformen l’Arxipèlag Canari. Posseeix paratges agrestes i racons de sublima bellesa amb una temperatura mitja anual de 23 grau centígrads que la converteix en l’illa idònia per a unes vacacions completes i diferents en qualsevol època de l’any, in speciale, durant l’hivern.

Està situada entre els paral·lels 28 e 29 N i els meridians 16 e 17 il, lleugerament al Nord del Tròpic de Càncer, i ocupa una posició central entre les illes de Gran Canària, La Gomera i La Palma.

Amb una gran diversitat climàtica i paisatgística, Tenerife es correspon amb una gran riquesa d’ecosistemes, cada un d’ells amb la seua característica flora i fauna.

ha 2.034 km2 de superfície i una curiosa forma triangular, alçant-se en el seu centre el gegantesc Pico del Teide, Che cosa, amb els seus 3.718 metres d’alçada és el punt més elevat de tota Espanya.

Amb un clima excepcional i una naturalesa exuberant, plena de contrastes paisatgístics, l’illa, perfecta per a la pràctica d’esports com el senderisme, el busseig o el surf, tot i que les seues aigües no són tan transparents com les d’Eivissa i Formentera. Compta amb gran quantitat d’instal·lacions hoteleres així com una important oferta de turisme rural i de zones d’acampada.

En el terreny cultural, l’illa compta amb un llarg cens de sales i galeries d’art i museus, tant privats com públics: històrics, arqueològics, antropològics, etnogràfics, científics, d’artesania, de belles arts i de ciències naturals. En el pla musical es celebra cada any una temporada d’òpera i una altra de sarsuela, destacant com esdeveniment musical de primer ordre el Festival de música de Canarias a principi de cada any, amb la presència dels principals solistes i

agrupacions simfòniques del món.

Quant a les festes populars, les romeries tenen com a principal protagonista el folklore tinerfeny, mentre que les festivitats de Corpus Christi i de Setmana Santa són de pura tradició religiosa. ma, certamente, les festes més cosmopolites i multitudinàries són els Carnavals, declarats d’Interès turístic internacional.

Són molts els elements que configuren la bellesa interior de l’illa de Tenerife: La ciutat de la Laguna, declarada Patrimoni de la Humanitat va ser la capital de l’illa fins el 1723. Entre les muntanyes, una d’elles destaca entre totes, i és la que crea el volcà Teide, o muntanyes como les dAnaga; Penya-segats com el del Infierno, A Adeje, reconegut com a Reserva natural especial; Roques, com les del Paisaje Lunar en Granadilla de Abona, situat a l’interior del Parque natural de la corona forestal i Bosques de Laurisilva, on predominen les lauràcies i les falgueres.

Un “tallat natural
Es habitual que, a qualsevol cafeteria, en demanar un tallat, ens preguntin si el voelm “natural”. Aixé degut a que aquí, el cafè sol es “talla”, per norma, amb llet condensada. Si vols un tallat amb llet, has de demanar-ho “natural”, tot i que també pots demanar un “leche-leche”, es a dir, tallat amb la meitat de llete condensada i l’altra meitat de llet “normal”. Unes altres varietats del tallat és “el barraquito”: un tallat en got llarg, amb ratlladura de llimona i canyella. El “barraquito especial”, du, più, un poquet de licor 43.