”GIORNO del Mekong” CENTRO CULTURALE CAN BREVE

Després de la rehabilitació efectuada al Centre Cultural Can Curt de Sant Agustí des Vedrà, l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia reprèn la seva activitat expositiva amb una mostra molt especial.

Es tracta d’una sèrie de fotografies captades per Ibán Álvarez durant una travessia de 100 dies amb la seva barca de rems al llarg de 2400km pel riu Mekong.

L’exposició s’inaugura el dijous, 25 novembre ha 18:00 hores i es podrà visitar de dijous a diumenge de 18:00 A 21:00 h fins el dia 5 di dicembre.

Álvarez és un viatger experimentat amb milers de quilòmetres a la motxilla que va decidir unir la seva passió pel rem, esport que en el qual va competir durant anys, amb el desig de realitzar un viatge on pogués mantenir contacte directe amb la gent dels països que fos visitant i al seu torn allunyar-se de les rutes turístiques d’Àsia.

questo, amb el suport de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia i per l’empresa Riumar, va emprendre una aventura que va iniciar al poble Xieng-kok a Laos, on hi ha la primera carretera que li permetia transportar Meky, la seva barca de rems, fins al riu (només el transport de l’embarcació des de Sant Josep de sa Talaia fins Xieng-kok ja va ser tota una odissea) i va continuar per Birmània, Thailandia, Cambodja i Vietnam. Tal com Ibán explica, "el 80 per cent de la gent que vaig conèixer no havien vist mai un estranger".

El resultat és un espectacular reportatge titulat "Els dies del Mekong" del qual es mostren una trentena de fotografies. Com acostuma a fer en totes les seves exposicions, Ibán cedirà algunes de les imatges perquè siguin sortejades entre els visitants que vulguin participar i els beneficis, a proposta de la regidora de cultura Maria Ribas, aniran destinats al projecte Suport al’educació de Nens de l’ètnia Batwa-Rwanda (ètnia de pigmeus que es troben en una situació de marginació i menyspreu per la resta de la societat) de la Fundació Concòrdia.

El viatge està ple d’anècdotes, moltes d’elles extraordinàries i grates, però també va tenir moments molt durs que li van fer pensar seriosament a abandonar el viatge. "A penes havia navegat 10km quan vaig haver de aturar-me en un pas estret a causa de la sequera que ha provocat una gran disminució del cabal, per esperar que unes enormes barcasses de càrrega que estaven remuntat el riu passaran. Una d’aquestes barques, de bandera xinesa, es va apropar a Meky i en el llenguatge universal dels signes em van explicar que uns quilòmetres més avall hi havia un control de l’exèrcit Birmà. Donada la tensa situació política del país, sembla que un estranger amb càmera, només en una barca no tenia moltes oportunitats de sortir airós de la situació, i això en un país on la vida no val molt no és molt encoratjador. "Els xinesos van carregar a Meky en la seva barcassa i Ibán es va tornar a trobar al punt de partida. De nou a Xieng-kok, una altra barca va acceptar transportar riu avall fins passar el control Birmà, i per fi va poder iniciar el seu viatge. En una altra ocasió va xocar amb la barca d’un pescador, cal tenir en compte que tota la travessia la va realitzar d’esquena. El pescador, enfurismat, va atrapar amb un terme a Meky i va arrossegar de nou a Ibán cap a la perillosa costa Birmana. I tampoc es va salvar de quedar ingressat una setmana en un hospital per una dolorosa infecció en els peus que li impedia caminar. Malgrat tot, Ibán guarda un gran record de la seva experiència i està convençut que les seves fotos "són les més boniques que he fet fins ara, segur"

+ INFO: www.ibizarts.es

Ibiza-Click.com

GUIDA DI PERDERSI TRA LE
VITA ARTISTICA DI IBIZA

Avete qualcosa da contribuire? FORUM-CLICCA