TEATRO: Afterplay

DOMENICA, 9 dicembre – 20:00 H.
posto: Can Ventosa
autore: Brian Friel
adattamento: Juan Caño Arecha
Direzione: José Carlos Plaza
artisti: Blanca Portillo i Helio Pedregal

“Després d’una obra, què passa amb els personajes? Brian Friel s’atreveix a reprendre dos preciosos personatges txejovians*: Sonia (Oncle Vània) i Andrei (Tres germanes), i els reuneix a una situació improbable però no impossible. Dos personatges, dos papers abandonats en el temps, cobren vida en el cos dels actors després d’un buit de vint anys.” (José Carlos Plaza, director teatral i professor d’interpretació i direcció del Laboratorio William Layton, escola privada d’interpretació)

*Relatiu a Anton Chekhov, escriptor i dramaturg rus. Enquadrable a la corrent naturalista, fou mestre del relat curt.

Protagonitzada per Blanca Portillo i Helio Pedregal, “Afterplayrepresenta la magnífica obra del dramaturg irlandès Brian Friel, que basant-se en Chéjov ens presenta a dos personatges trets de Oncle Vània e Tres germanes a un brillant exercici metateatral.

Sonia i Andréi es reuneixen a un cafè de Moscú vint anys després de que les seues vides es paressin al final de les seues respectives obres, han canviat amb el pas dels anys, però queden encara marques fondes de les experiències que Chéjov va descriure per a ells.

Sonia (Blanca Portillo) és una dona trista i apagada, resignada a compartir la seua vida amb l’oncle Vània donat que les seues desafortunades qualitats li veten l’oportunitat de viure un amor correspost i apassionat. Da parte sua, Andréi (Helio Pedregal) representa a un infeliç, sense caràcter, que perd les possessions compartides amb les seues tres germanes a mans de la seua esposa Natascha. Aquest és el passat d’aquestos dos personatges txejovians reanimats per la ploma de Brian Freil.

El dramaturg irlandès reuneix a ambdós a un cafè de Moscú vint anys després que les seues vides es paressin. Naturalment, cap d’ells ha pogut escapar dels seus orígens, així que Sonia i Andréi fan referències reals al seu passat creat per Chéjov, però també es van obrint pas davant noves experiències que els brinda la imaginació de Friel.

Multiuso Edificio Can Ventosa
Avda. d'Ignasi Wallis, 26 – 07800 Ibiza
TF: 971 310 212
Fax: 971 310 121
Posta elettronica: canventosa@eivissa.org

Avete qualcosa da contribuire? www.forum-click.com