L’enfonsament del vaixell de càrrega d’ Iscomar ‘Don Pedro’

Els pitjors records de l’amer i del naufragi del ‘Prestige’ assaltaren la memòria dels eivissencs quan l’arena de la platja de Talamanca aparegué coberta per una franja de quaranta centímetres de fuel. Por favor.ràpida actuació de les institucions públiques, han limitat el mal ocasionat. Els tripulants del ‘Don Pedro’, que foren engolits pel mar, foren rescatats il·lesos però amb un gran esglai al cos.

VEURE GALERIA

Encara ningú s’explica què passava pel cap del capità del  ‘Don Pedro’ en aquell moment. Ningú entén com va poder xocar contra es Dau Gros, com no divisà la senyalització lluminosa que corona esta roca  i per què no girà a estribord quan sortí del port . La successió de  despropòsits desembocà en l’enfonsament del vaixell de càrrega , de 140 metres d’eslora ( longitud), a menys d’una milla de la costa eivissenca

El vessament d’una petita quantitat de combustible procedent dels depòsits de l’embarcació generà un exagerat estat d’alerta  a l’illa. Afortunadament, tot quedà en un esglai. Els tancs de gasoil, s’hi troben a quaranta metres de profunditat, foren ràpidament segellats i malgrat que les platges de  Talamanca, ses Figueretes i  en Bossa es va prohibir el bany per uns dies , no va haver de lamentar danys importants únicament petites taques d’amer que varen ser retirades pràcticament a l’instant . No passeu pena ,les platges segueixen gaudint d’un estat de salut òptim i el turisme  no corre cap tipus de perill.