ORELLETES, IMPRESCINDIBLES A TOTES LES FESTES D’EIVISSA

Qui dels residents autòctons no es sent transportat a la infància tan bon punt veu i assaboreix una orelleta? El seu gust dolç i tendre fascinava els sentits en un berenar de cap de setmana, abans o després d’anar a jugar amb els altres nens i nenes del barri.

Però, com totes les coses bones, rara vegada es perd el gust de provar una d’aquestes de tant en tant… i si portes un cert temps a Eivissa i encara no les has provat, a què esperes? No et penediràs… si no en menges massa, és clar.

 

El seu nom "orelleta" prové de la seua singular forma com la del contorn d’una orella. Curiosament, a la població de Sant Jordi de ses Salines confeccionen aquest deliciós dolç donant-li una presentació característica pròpia.

INGREDIENTS

Per a 4 persones:
– 3 ous
– 500 gr. de farina
– 1 copeta de licor d’anís
– 150 gr. de sucre
– ½ taceta d’oli d’oliva
– anís en gra


PREPARACIÓ

Batem els ous i amassem la farina. Afegim el sucre, el licor d’anís i més farina fins que la pasta adquireixi consistència. Agregam aleshores els grans d’anís i deixam reposar uns minuts. 

Dividim la massa en porcions, unes les aplanam formant cercles d’uns quinze centímetres de diàmetre, i amb les altres fem tires que col·locarem, unint els seus extrems formant un semicercles, en el centre per acabar l’aspecte d’orella. Les fregim i servim espolsades de sucre. 

Bon profit!

+ INFO: www.ibiza-chef.com

GUIA PER A PERDRE’S EN
LA VIDA ARTÍSTICA D’EIVISSA

Tens alguna cosa que aportar? FORUM-CLICK