TEATRE: “PLAYING HAMLET O LES RUNES DE SHAKESPEARE”

DIVENDRES, 11 D’ABRIL – 21:30 H.

LLOC: ESPAI CULTURAL CAN VENTOSA

La rabiosa actualitat de Shakespeare, la insistent relectura que de les seues obres de teatre es realitza mitjançant assajos, representacions, pel·lícules, sèries de TV, escrites, etc. radica en la universalitat dels seus temes. Shakespeare parla dels grans temes que a l’esser humà preocupen i per això ens ha permès sentir-nos identificats amb les seues obres al segle XVI i al XXI…

La promotora FACTORIA CULTURAL presenta el dia 11 d’abril un espectacle basat en textos de W. Shakespeare amb la seua obra “Playing Hamlet o les runes de Shakespeare.” Hamlet és probablement una de les obres més populars d’aquest britànic universal. El príncep danès pretén desemmascarar a l’assassí del seu pare, però en realitat clama venjança per la injustícia comesa. Com espectadors hem de prendre una postura respecte a aquest acte de violència i per a això tota l’obra l’envolta un halo de misteri amb espectre inclòs.

L’obra que se’ns presenta reflexiona sobre aquest espectre en la figura d’un acomodador d’un teatre ja tancat. Sobre aquell escenari s’ha quedat a viure i allí és on els personatges assumeixen el paper dels protagonistes de l’obra de teatre que es solia representar abans de la clausura.

En aquest viure solitari d’acomodador, aquest s’ha d’enfrontar als seus fantasmes com Hamlet a l’espectre del seu pare. En ambdós casos els dos han d’ enfrontar-se a les seus pors i buscar una solució. En paraules dels actors d’aquesta obra, la resolució d’aquest enigma  “depèn de la contestació que cada un doni al seu espectre” y que “…convertirà la pròpia vida en una mentida, una tragèdia, una comèdia o una bufonada.”

Sánchez Sinisterra, a la seua obra teatral “Ay Carmela” també enfronta al seu protagonista amb l’espectre de Carmen que, des de un teatre buit, ens fa visionar una cruel guerra i un passat musicalitzat: el dels nostres avis. De com resolgui el protagonista aquesta trobada, així com l’acomodador, així com nosaltres a la nostra soledat dependrà el nostre fluir per la vida.

Al cap i a la fi Shakespeare, el mestre, digué que el teatre ha de ser un mirall de la naturalesa i les nostres preocupacions com éssers humans no tenen bandera, religió, ni partit polític, van més enllà i no tenen data de caducitat. Les següents generacions algun cop tindran que enfrontar-se al seu destí i als seus fantasmes.

ESPAI CULTURAL CAN VENTOSA

Avda. d’Ignasi Wallis, 26 – 07800 Eivissa

Telf: 971 31 01 11

 
GUIA PER A PERDRE’S A LA
VIDA ARTÍSTICA D’EIVISSA

Tens alguna cosa que aportar? FORUM-CLICK