MÀGIC NADAL A ESLOVÈNIA

Sens dubte, cada vegada més, els turistes de mig món s’inclinen per descobrir nous països, nous sabors i cultures, en contraposició als ja trilladísims i massificats destins de vacances habituals. Una bona elecció per a aquells que vulguin gaudir de la varietat de paisatges, una extensa gastronomia i una inacabable hospitalitat; Eslovènia és el lloc indicat. I un mes ideal per visitar-lo és desembre, quan es vesteix de gala, amb barret de neu i abric de llums de colors. Si vols començar a explorar-lo sols has d’entrar a www.visitareslovenia.com.
Un petit país amb molt que oferir: això és Eslovènia. En tan sol 20.273 km² (una mica menys que l’extensió de la Comunitat Valenciana), recull els paisatges més diversos: les altes muntanyes dels Alps a la zona nord-oest, la bonica costa a vores del mar adriàtic, els extensos prats i vinyes de l’est o la plàcida capital Ljubljana.

I desembre és amb total seguretat el millor mes de l’hivern per descobrir-ho. Començant per Ljubljana on el Nadal es converteix en una experiència màgica. A la capital eslovena les festes comencen ja el 3 de desembre quan s’il·lumina la ciutat amb la decoració nadalenca. I amb els llums arriba també el mercat ambulant de Nadal, situat al barri vell. Passejant per ell descobrirem els antics carrers empedrats, el rio Ljubljanica amb les seues tranquil·les aigües i, alçant la vista, veurem, sobre el seu turó, el castell de la ciutat.

Tot el que es ven al mercat ambulant són objectes artesanals on hi pots trobar des dels mitjons més senzills teixits en llana fins als anells més elaborats o arracades.

Però sens dubte la millor part de les compres és parar a reposar forces en algun dels quioscs on es serveix vi calent, castanyes rostides, salsitxes bullides o la beguda més dolça de totes, la medica, un licor de mel que es serveix calent per combatre les baixes temperatures.

Sens dubte, la vida cultural de Ljubljana també es vesteix de gala al desembre i ofereix un complet programa entorn de les festes nadalenques. El Nadal culminarà el 31 de desembre amb la celebració de l’Any Nou a les places de Presernov trg, Mestni trg i Kongresni trg. Els habitants de la ciutat es reuneixen allà per celebrar l’entrada de l’any brindant amb xampany i contemplant els focs artificials llançats des del castell de la ciutat.

En la resta del país el Nadal es viu igual d’intensament que a la capital. I fins i tot més! En els centres de vacances d’hivern es viu realment el "Blanc Nadal" i és que… que millor que passar les festes amb la teva parella en una cabana de fusta, amb el foc encès, mentre fora neva abundantment? És el somni de tot romàntic! I si el romanticisme no és el teu, sempre pots passar el teu temps amb algun dels multiples esports d’hivern que Eslovènia ofereix. Esquí de fons, snowboard, patinatge sobre gel, tirar-se en trineu, esquí alpí… la varietat és tan extensa com les teves ganes de passar-ho bé.

I si visites Eslovènia, sigui en el moment que sigui, hi ha uns imprescindibles que no t’has de perdre: el llac de Bled amb el seu majestuós castell, l’immens llac de Bohinj, el verdisim vall de Logarska dolina als peus dels Alps, recórrer amb tren les coves de Postojna (les majors d’Europa), el curiós castell de Predjama (Predjamski grad), les extraordinàries coves de Škocjanska (Škocjanske jame), ràfting pel rio Soa (el més blau dels rius)…
Si vols més informació sobre aquests preciosos llocs, només tens que entrar a la pàgina www.visitareslovenia.com o formular-nos qualsevol pregunta al fòrum d’ibiza-click.com.

+INFO: www.happy-travelling.com

GUIA PER A PERDRE’S

A LA VIDA ARTÍSTICA D’EIVISSA
 

Tens alguna cosa que aportar? FORUM-CLICK