CULTIU DE POPS A LES ILLES

La Conselleria d’Agricultura i Pesca del Govern estudiarà a partir de l’any que ve el cultiu de pops comuns o pops de roca, l’Octopus vulgaris, el pop més habitual a les aigües de les Illes Balears.

Aquest estudi sobre la viabilitat del cultiu de pops s’afegeix als ja iniciats sobre el cultiu i la repoblació de la cranca mediterrània, de la corbina o del musclo. 

Concretament, els investigadors de la Conselleria, des del laboratori d’investigació d’Andratx, miraran d’aconseguir tancar el cicle vital d’aquesta espècie en tancs de cultiu, centrant-se en garantir la supervivència de les larves de l’Octopus vulgaris, que és el moment més delicat del cicle reproductiu i que encara no s’ha aconseguit de manera continuada a Espanya. 

Aquest projecte començarà a partir de l’any que ve, tot i que els tècnics pensen en la possibilitat de recollir adults de pop en posta a final d’enguany. 

La consellera d’Agricultura i Pesca, Mercè Amer, ha assenyalat “la importància de continuar dedicant esforços a la investigació, gràcies als projectes Jacumar, que ja ha donat bons resultats amb espècies com la cranca mediterrània o la corbina”.  Amer ha fet aquestes declaracions durant la 66ena reunió de la Junta Espanyola Assessora de Cultius Marins, Jacumar, que s’ha celebrat per primera vegada a la seva història a Mallorca. 

+ INFO: www.samagrana.com

GUIA PER A PERDRE’S A LA 
VIDA ARTÍSTICA D’EIVISSA

Tens alguna cosa que aportar? FORUM-CLICK