AQUESTA SETMANA, EN ‘ANEM AL CINE’:

Una tendra història sobre el valor de l’amistat allunyada dels cànons del cine social britànic. La proposta d’aquesta setmana en “Anem al cine” ens regala una història senzilla, commovedora, plena de sentit del humor i de personatges entranyables i meravellosament caracteritzats, que ha estat aclamada per la crítica.

FITXA TÈCNICA:
Regne Unit, 2008. Comèdia dramàtica.
Direcció: Shane Meadows.
Guió: Paul Fraser.
Música: Gavin Clarke.
Fotografia: Natasha Braier.
Repartiment: Thomas Turgoose,  Piotr Jagiello,  Elisa Lasowski,  Ireneusz Czop,  Kate Dickie,  Perry Benson.

SINOPSIS:
Només complir els 16, Tomo deixa d’estar sota la tutela dels serveis socials i escapa a Londres, on vagabundeja per l’estació de King Cross (zona nord de Londres coneguda com Somers Town). Allà hi troba a Marek, un al·lot polonès que es dedica a fotografiar tot allò que troba al seu pas i que ha emigrat a Anglaterra amb el seu pare. Junts fan front a una colla de matons i allà s’inicia una amistat que els durà a viure el millor estiu de les seues vides: colar-se en els trens, posar en marxa un negoci d’hamaques per a la platja, enamorar-se de la mateixa al·lota, compartir la primera cervesa, vagar, fantasiejar amb el futur, prendre consciencia de les injustícies socials….

CURIOSITATS:
La idea per “Somers Town” sorgeix del procés de regeneració de la zona de Kings Cross i San Pancras, en el centre de Londres. Neix com un projecte que pretenia utilitzar la ficció per donar una ullada sobre els canvis ocasionats per aquets esdeveniments. Quan es va decidir traslladar el terminal internacional de Eurostar a la nova estació de San Pancras, prop de Somers Town, Eurostar va prendre la decisió de produir la pel·lícula per tal de celebrar aquest període de transició.

Paul Fraser va escriure allò que al principi anava a ser el guió per a un curt, que plantejava el tema a través dels ulls de dos al·lots, ambdues recent arribats a Londres. Quan Shane Meadows va entrar en el projecte com a director, el seu particular mètode de feina estableix la base per a una història més àmplia, en utilitzar tant les actuacions improvisades sorgides de l’intens programa d’assajos, com el guió escrit, que a la seua vegada va anar evolucionant durant tot el procés, de manera que finalment era el d’un llargmetratge.

El director Shane Meadows va aconseguir un gran reconeixement amb la seua anterior pel·lícula, “This is England” (2006), en la qual també reflecteix la seua particular visió del Londres d’avui, i en la que també treballava el brillant actor protagonista Thomas Turgoose (Tomo).

La cinta està rodada cronològicament, i es va prendre la decisió estètica de realitzar-la en blanc i negre. El director Shane Meadows, Natasha Braiery, la directora de fotografia i Lisa Marie Hall, la dissenyadora de producció, pensaren que el blanc i negre donaria a la pel·lícula un aire cohesiu, ajuntant les diverses textures, formes i aspectes que constitueixen Somers Town. Sobre tot semblava una manera d’unir la modernitat i la idea del col·lapse del negoci de construcció, en el seu apogeu llavors, amb els aspectes més intemporals de Somers Town, una comunitat ja gairebé històrica, amb el seu propi passat, tradicions i costums. A més, aquest us del blanc i negre ajuda a reforçar la poderosa basa estètica de la cinta.

Amb idea de donar a la història el major verisme possible, les localitzacions es concentren en Somers Town, la zona definida por les estacions de tren de Euston, San Pancras i Kings Cross. Totes es trobaven a menys de cent metres unes d’altres. Els extres varen ser cercats entre els habitants del lloc, i fins i tot totes les localitzacions interiors varen ser trobades dins de la comunitat.

VERE EL TRÀILER (Doblat a l’espanyol): http://www.youtube.com/watch?v=oMK2YHtg44I&feature=related

SOMERS TOWN

MULTICINES EIVISSA
DIMECRES, 17 i
DIJOUS, 18 DE JUNY
20:30 i 22:30 HORES

+ INFO: www.ibiza-films.com

GUIA PER A PERDRE’S A LA 
VIDA ARTÍSTICA D’EIVISSA

Tens alguna cosa que aportar? FORUM-CLICK