CINQUENA MOSTRA GASTRONÒMICA D’EIVISSA

S’ha presentat la cinquena edició de la Mostra gastronòmica que se celebrarà durant la setmana del 12 al 15 d’abril i que enguany du com a lema “La nova cuina eivissenca”.  

La celebració d’aquestes jornades té els objectius de promoure i fomentar la cultura i la gastronomia eivissenca, la diversitat de la restauració al municipi d’Eivissa i oferir un producte turístic atractiu fora de temporada. A més són activitats dinamitzadores per als restaurants que es mantenen oberts durant tot l’any. 

Durant dos setmanes s’han preparat moltes activitats dirigides tant a professionals del sector així  com a públic general i consumidors. Des de cursos de cuina, menús especials als restaurants, conferències  fins a regals per a fidelitzar els clients que participin en la mostra gastronòmica. També s’ha preparat una degustació gastronòmica a un envelat que s’instal·la al passeig de Vara de Rey. 
El tinent d’alcalde, Vicent Ferrer, s’ha mostrat especialment satisfet perquè, de moment, són 16 els restaurants participants en aquesta la setmana gastronòmica. El nombre de restaurants pot augmentar ja que el termini d’inscripcions es manté obert.  

Durant 14 dies els restaurants oferiran menús i plats especials entorn a la cuina eivissenca innovant, fusionant i creant noves maneres de fer la nostra cuina.   

Els restaurants que participen son: S’Atmetller, Antonio, Aramon Café, El Bistro, Bide Bide, Bellamar, Can Alfredo, Ca’n Friends, El Moderno, Ke Kafé, Le Relais, Ca’n Rafal, Sa Vianda, El Rincon del Puerto, Casa Plasencia. 

D’altra banda, un any més, els usuaris poden optar al passaport gastronòmic per premiar als consumidors que participin en la setmana gastronòmica. Es donarà un passaport gastronòmic i si consumeixen en tres restaurants diferents, se’ls regalarà el llibre “La nova cuina d’Eivissa. Sabors de sempre, plats d’ara”. 

Un altra de les activitats que es faran son cursos de cuina, tant per a professionals com per a públic en general. El primer és un curs de cuina per als cuiners professionals, que s’iniciarà una setmana abans de la mostra per tal de que introduir als restauradors en la temàtica de la setmana gastronòmica. És un curs gratuït i es farà dimarts 6 i dimecres 7 d’abril. 

Degut a l’èxit del curs de cuina per a públic en general enguany s’han preparat dos cursos. 

Estan coordinats per Felipe de la Peña  i els cuiners professors que els donen son: Jose Miguel Bonet (Es Ventall), Marga Orell (S’Atmetller), Iñigo Rodriguez (El Hotel Pacha), Toni Roselló, Jose Manuel Sánchez, Miquel Tur (Ample 32).

Els cursos es faran a l’Escola d’Hostaleria a Sa Blanca Dona de 17:00  a 20:00 hores. El primer curs es farà dimarts 13 i dimecres 14 d’abril i el segon dimarts 20 i dimecres 21 d’abril.

Tenen un preu de 15 euros i els interessats s’han d’inscriure prèviament perquè hi ha places limitades.  

Quan a les conferències, dijous 15 d’abril  hi haurà la presentació del llibre “La nova cuina eivissenca” al Club Diario a les 20:00 hores.

Dimarts dia 20 d’abril, Josep Tur, catedràtic del departament de Ciències de la Salut de la UIB oferirà una conferència que girarà entorn els productes tradicionals de la nostra terra les noves aportacions a dietes antioxidants.  La conferència es donarà a la sala d’actes de la UIB a Eivissa a les 20:00 hores.  

Per tancar totes les activitats previstes a la Mostra de Gastronomia, el dissabte 17 d’abril i diumenge 18 d’abril, s’instal·larà un envel.lat al passeig Vara de Rey on el públic podrà conèixer de primera els restaurants associacions, productors de vi i catering d’Eivissa i també podrà degustar tapes, plats i productes de la terra a  preus populars. S’ha establit 1 euro de preu. 

A més i com cada any, els gots, plats, forquetes  que es donaran per menjar son de material biodegradable que es recollirà i de forma selectiva se reciclarà per fer compost per als jardins municipals. 

Ho faran els alumnes de l’escola taller de la finca municipal de Can Tomeu.

L’any passat es van aprofitar 120 kg de desfets orgànics de l’envelat gastronòmic que es convertiren en 480 kg de bon compost.

+ INFO: www.ibiza-chef.com

ibiza-click.com

GUIA PER A PERDRE’S EN
LA VIDA ARTÍSTICA D’EIVISSA

Tens alguna cosa que aportar? FORUM-CLICK