LA RAFLE, PREMI INDEPENDENT SPIRIT

La independència es el concepte sobre el qual s’erigeixen les teories de les llibertats que han donat lloc als estats contemporanis, en conseqüència, a la democràcia, en conseqüència, a la tolerància.

El Ibiza International Film Festival va crear un guardó fa cinc anys que ajudes a difondre aquests valors per tot el món, el Independent Spirit Award.

Aquest exemple de humanisme ens arriba enguany de la mà de la producció francesa La Rafle. Escrita i dirigida per Rose Bosch, guionista de l’èpica 1492: La conquista del paraíso de Ridley Scott. Protagonitzada per Jean Reno, Mélanie Laurent i Gad Elmaleh, la pel·lícula conta els esdeveniments de la batuda del velòdrom d’hivern de París.

Han passat 70 anys, i els fets de la Shoah han marcat profundament el pensament filosòfic de la segona meitat del segle XX. La Rafle denuncia, no ja sols la xenofòbia, si no el propi racisme i la intolerància. El 2011 seguim habitant un món en el qual segueixen presents la violència política, la por a l’altre, la discriminació ètnica o les barreres a la integració.

La Rafle serà premiada per l’Ibiza IFF, com ja va passar amb les seues predecessores, pel seu esperit de transcendència política i social, i per cercar en el cine una ferramenta expressiva que ens animi a moure’ns per tal de millorar les nostres societats. La première nacional de La Rafle tendra lloc el dimecres 25 de maig, en el dia de la inauguració del festival.

+ INFO: www.ibiza-films.com

ibiza-click.com

CULTURA I OCI EN UN SOL CLIC