OBRE LA CASA BRONER

Després d’uns mesos d’obres de rehabilitació, ja és oberta al públic la Casa Broner, al barri de sa Penya. Un immoble construït a l’any 1960 per l’arquitecte alemany Erwin Broner, declarat Bé d’Interès Cultural amb la categoria de monument i propietat de l’Ajuntament d’Eivissa.

Les obres de rehabilitació tenien com a objectiu tornar la casa al seu estat original, ja que a les darreres dècades la vídua de l’arquitecte havia fet obres de petita envergadura a la mateixa i darrerament havia estat tancada i s’havia anat deteriorant. S’han invertit 285.000 euros en les millores, subvencionades en un 80 per cent per la Conselleria d’Habitatge i Obres Públiques del Govern de les Illes Balears.

Durant tota la reforma, que va projectar l’arquitecta Isabel Feliu, s’han consultat diverses fonts del Col·legi d’Arquitectes, que ha vetllat per tal que el resultat final fos absolutament fidel a l’original. Això ha suposat una important feina de recerca i investigació i s’han hagut de demanar materials a diferents països per tal d’aplicar les mateixes rajoles o persianes que en Broner va utilitzar en la primera construcció.

A partir d’ara, i mentre es desenvolupa el projecte museístic que ja s’ha encarregat, la Casa Broner queda oberta al públic en horari de matí i tarda i es podrà visitar gratuïtament. A més, temporalment s’instal·laran en aquesta casa els tècnics de l’Observatori Municipal, per tal de garantir el seu ús i vida durant els propers mesos. Serà el projecte museístic el que determinarà els usos definitius que tindrà aquest emblemàtic immoble del barri de sa Penya.

L’Ajuntament d’Eivissa té més projectes en cartera per continuar la recuperació del barri de sa Penya i actualment ja estan en tramitació la construcció del centre cívic que ha de completar les infraestructures del centre polivalent, la recuperació de la illa dels carrers Alt i Retir, així com tot un seguit d’obres de gran importància que han estat incloses al Pla de Barris i que han rebut una nova subvenció per part de la Conselleria d’Habitatge i Obres Públiques.

CASA BRONER
Construïda per l’arquitecte i pintor Erwin Broner el 1960.
Bé d’Interés Cultural, categoria de Monument.
Donació de Gisela Broner a l’Ajuntament d’Eivissa.
Horari de visites:
De maig a setembre:
De dimarts a diumenge de 10 a 13.30 h
De dimarts a divendres de 17 a 20 h
Dilluns i festius tancat
D’octubre a abril:
De dimarts a diumenge de 10 a 13.30 h
De dimarts a divendres de 16 a 18 h
Dilluns i festius tancat
Entrada gratuïta.
Espai no accessible per a persones amb mobilitat reduïda

+ INFO: www.ibizatourist.info

ibiza-click.com

GUIA PER A PERDRE’S A LA 
VIDA ARTÍSTICA D’EIVISSA

Tens alguna cosa que aportar? FORUM-CLICK