EL MACE TORNA A OBRIR!

Museu d’Art Contemporani d’Eivissa (MACE) tornarà a obrir les seves portes el pròxim 27 d’abril.

Cinc anys després que s’iniciessin les obres d’ampliació, el MACE veu novament la llum amb una exposició de dos artistes de talla mundial: el pintor mallorquí Miquel Barceló i l’escultor britànic Barry Flanagan, mort el 2009 i que va fixar a Eivissa una de les seves residències.

A més d’aquestes dues exposicions, la reobertura comptarà també amb altres mostres: ‘Quatre dones’, obra de vídeo art a càrrec de Kaoru Katayama, Amparo Garrido, Julia Montilla i Eugènia Balcells, ‘Extrems’, selecció de peces del fons del MACE comissariada per Ruiz Sastre, una altra selecció d’obres del propi museu, en aquest cas també realitzades amb tècniques audiovisuals i una sèrie de gravats del fons del museu.

L’exposició de Barceló presenta dibuixos i ceràmiques recents i inèdits. En el primer cas, van ser realitzats durant un viatge que l’artista va efectuar a l’Himàlaia el 2010, mentre que les ceràmiques es van elaborar en el seu nou estudi de Vilafranca de Bonany. L’obra exhibida de Flanagan també està composta per dibuixos i ceràmiques, que han estat escollits de tota la seva producció. A part d’aquestes obres, durant la reobertura s’estrenarà una peça musical, composta per Adolfo Villalonga per a l’acte, titulada MACE. També es tocarà una peça de flauta del mateix Villalonga, interpretada per Eivissa Consort, titulada ‘Bechtold’, en honor a l’artista alemany establert a Eivissa.

Les obres del MACE van començar el 2007 sobre l’antic edifici que, el 1727, Simón Poulet va dissenyar com a sala d’armes, magatzem i cavallerisses militars i que fins avui ha albergat la pinacoteca. L’ampliació ha afegit 1.200 metres quadrats més d’espai als 800 amb què comptava el centre expositiu

.

ibiza-click.com
CULTURA I OCI EN UN SOL CLIC