JOAN MIRÓ A CAN JERONI

Fins el diumenge 27 de març, es pot visitar al Centre Cultural Can Jeroni, a Sant Josep, l’exposició “Joan Miró. Obra Gráfica”, integrada a l’àrea de Cultura: “Arte y Pensamiento de Obra Social de Caja Mediterráneo (CAM).

Aquest conjunt d’obres permet a l’espectador adintrar-se en unes dimensions plenes de vigor i de sugerències d’uns dels artistes catalans amb major projecció universal.
La col·lecció està integrada per tres conjunts d’obres gràfiques de l’il·lustre creador.

A la primera “ADONIDES” 1975, els aiguaforts de Joan Miró transformen l’espai pla en un escenari de signes, cal·ligrafies i ideogrames: dona, estel, sol, lluna, pardal… A aquestes mitologies transformades s’uneixen els poemes del francès Jacques Prevert, el qual participà en el moviment surrealista, amb un gust particular per les divagacions elegants i paradòjiques de gran lirisme.

La segona obra, “EL LAGARTO DE LAS PLUMAS DE ORO”, 1971, té la particularitat de ser íntegrament de l’artista, com les litografies. Es tracta d’un poema surrealista en el qual dibuixa amb paraules i imatges una visió onírica.

La tercera i darrera, "PASAJE DE LA EGIPCIA Y MINUTAS CONJUNTAS” creada i realitzada a Palma de mallorca en 1979, consta de tretze aiguaforts, a partir dels cuals el poeta i novel·lista André Pierre de Mandiargues escrigué dos poemes en diferents moments.: el primer “Pasaje a la Egipcia”, descriu, com un joc barroc de paraules, la relació sexual entre Mara la egípcia i el barquer que la trasllada d’una a l’altra vorera del riu, en un paratge natural ple de imatges que oscil·len entre la fantasia i la realitat. En “Minutas Conjuntas”, Miró reflexiona sobre les imatges i el poema anterior.
+ INFO: www.ibizarts.es

ibiza-click.com

CULTURA I OCI EN UN SOL CLIC