LA RELLEVÀNCIA DELS MONS VIRTUALS.

Els passats dies 21 i 22 de Juny va tenir lloc al palau de congressos de Sta. Eulària una trobada única: el I Congrés de Mons Virtuals. Encara que avui dia a molts ens pugui sonar més a una pel·lícula dels germans Warchovski, el cert es que més de 150 milions de persones de tot el món ja participen de forma activa en aquests universos de la xarxa.
Un dels móns virtuals de referència és, sens dubte, Second Life. Luis Sotillo, l’impulsor d’aquest projecte a Espanya, es trobava molt content per la rebuda d’aquesta trobada internacional, i recalcava la importància del seu producte, que és capaç d’existir “gràcies a la col·laboració de milions de persones de tot el món”.

I es que la semblança de Second Life amb la realitat va molt més enllà de les aparences. A més de que el nostre món està recreat amb una fidelitat que de vegades espanta, les persones que l’habiten són les mateixes que al món real, així com les seves activitats. En aquest univers paral·lel també hi ha transaccions econòmiques, pel qual moltes empreses, com per exemple Kukuxumusu, han vist en ell un excel·lent mercat per als seus productes.

Segons els organitzadors d’aquest congrés, en el qual participaren més de dues-centes persones, entre els assistents i els que van intervenir-hi a través del seu ordinador, Espanya encara és un país “gairebé tercermundista” en quant a mons virtuals es refereix, tot i la creixent demanda d’aquestos per part del usuaris. També asseguren que d’aquí a no gaires dècades, aquests móns seran tan reals i estaran tan integrats a la vida quotidiana de tots nosaltres que en serà difícil separar el nostre univers del seu homòleg virtual.

Per Javier Riera

GUIA PER A PERDRE’S A
LA VIDA ARTÍSTICA D’EIVISSA

Tens alguna cosa que aportar? FORUM-CLICK