SA COVA DES CULLERAM

Eivissa conserva una cova santuari erigida en honor de Tanit, deessa de l’amor i la fertilitat a qui els fenicis professaven gran adoració. És la Cova des Culleram, situada en el municipi de Sant Joan de Labritja, a la zona de Sant Vicent de Sa Cala al nord-est de l’illa. Coneix-la amb Ibiza-secrets…

Considerada com un dels jaciments arqueològics més importants de l’illa, Sa Cova des Culleram va ser estudiada al 1.907 i en ella es van trobar 600 figures de terracota (possiblement exvots), un miler de caps de figuretes i fragments de ceràmica. Són destacables unes figures femenines acampanades pintades amb diversos símbols i, algunes d’elles, amb la cara coberta per una fina capa d’or. Es poden admirar en el Museu des Puig des Molins. 

Sa Cova des Culleram va ser emprada des de finals del segle V fins al segle II aC. L’any 1929 es va trobar una placa de bronze esmentant els noms d’Astraté i Tània, la deessa púnica d’Eivissa per excel·lència. 

Sa Cova té el seu mirador a dos-cents metres sobre el nivell del mar, la qual cosa ofereix una espectacular panoràmica amb l’illa de Tagomago de fons.

+ INFO: www.ibiza-secrets.com

ibiza-click.com

CULTURA I OCI EN UN SOL CLIC

Leave a Comment

Your email address will not be published or shared. Required fields are marked *

SA COVA DES CULLERAM

Ibiza conserva una cueva santuario erigida en honor de Tanit, diosa del amor y la fertilidad a quien los fenicios profesaban gran adoración. Se trata de la Cova des Culleram, situada en el municipio de Sant Joan de Labritja, en la zona se Sant Vicent de Sa Cala al noreste de la isla. Conócela con Ibiza-secrets…

Considerada como uno de los más importantes yacimientos arqueológicos de la isla, Sa Cova des Culleram fue estudiada en 1.907 y en ella se encontraron 600 figuras de terracota (posiblemente exvotos), un millar de cabezas de figuritas y fragmentos de cerámica. Son destacables unas figuras femeninas acampanadas pintadas con diversos símbolos y, algunas de ellas, con la cara cubierta por una fina capa de oro. Se pueden admirar en el Museu des Puig des Molins. 

Sa Cova des Culleram fue empleada desde finales del siglo V hasta el siglo II a. C. En el año 1929 se encontró una placa de bronce citando los nombres de Astraté y Tania, la diosa púnica de Ibiza por excelencia. 

Tiene su mirador a doscientos metros sobre el nivel del mar, lo que ofrece una espectacular panorámica con la isla de Tagomago de fondo y puede visitarse por dentro.

+ INFO: www.ibiza-secrets.com

ibiza-click.com

CULTURA Y OCIO EN UN SOLO CLICK

Leave a Comment

Your email address will not be published or shared. Required fields are marked *