AQUESTA SETMANA, A ANEM AL CINE

DONDE VIVEN LOS MONSTRUOS (Where The Wild Things Are) -VOSE

Per María Pérez

La proposta de l’Anem al Cine d’aquesta setmana ens tresllada a un món de fantasia farcit d’enormes i tendres monstres. El sempre interessant Spike Jonze (“Cómo ser John Malkovich”) torna a la direcció després d’una absència de gairebé 7 anys amb aquesta adaptació d’un clàssic infantil que es mou en la delicada frontera entre allò que és racional i allò que és oníric, entre la mirada de l’adult i les reaccions primàries, espontànies i capritxoses de la ment infantil. Una faula que ens recorda cóm de dur és créixer, què difícil són els primers anys de la nostra vida quan començam a perdre la innocència. Una ermosa història plena de fantasia i sensibilitat, que ve arropada per una excel·lent banda sonora.

La màgia desborda aquesta setmana la gran pantalla, deixau-vos contagiar!

FICHA TÉCNICA:

EEUU, 2009. Fantástico, aventuras. 101 min.
Dirección: Spike Jonze.
Guión: Spike Jonze, Dave Eggers.
Música: Carter Burwell, Karen O.
Fotografía: Lance Acord.
Reparto: Max Records,  Catherine Keener,  Pepita Emmerichs,  Mark Ruffalo,  Max Pfeifer,  Madeleine Greaves,  Joshua Jay,  Ryan Corr,  Steve Mouzakis.

SINOPSIS:

Max, un niño travieso y sensible que se siente incomprendido en casa y se escapa al País de las Cosas Salvajes, una isla donde viven los monstruos, unas misteriosas criaturas cuyas emociones son tan salvajes e imprevisibles como sus acciones, lo que le permitirá descubrir que dentro de todos nosotros está todo lo que hemos visto, todo lo que hemos hecho y todas las personas a las que hemos amado.

CURIOSIDADES:

Se trata de una adaptación del clásico cuento para niños de Maurice Sendak “Where The Wild Things Are”.
La película está dirigida por Spike Jonze, que saltó a la fama llevando al cine los guiones de Charlie Kaufman “Cómo ser John Malkovich” y “El ladrón de orquídeas” (“Adaptation”). Desde que ambos dejaron de colaborar hace casi siete años no había vuelto a hacer nada hasta ahora, en que cambia totalmente de rumbo para dirigir un film de aventuras fantásticas infantil. Spike Jonze, que empezó dirigiendo video clips y anuncios de Ikea, es también el responsable del guión de “Jackass” (¡del de la primera y la segunda!).

El proyecto ha tenido una producción muy compleja y larga. Ya en los 80 la Disney tenía el proyecto de realizarla con personajes en 2D y escenarios en 3D (ver http://www.youtube.com/watch?v=LvIDRoO8KnM).

En 1973 se rodó un corto de animación dirigido por Gene Deitch (http://www.youtube.com/watch?v=fSkHA6IjrlY&NR=1) que se menciona en un capítulo de la serie de animación “South Park”.  

Por lo que se refiere a esta versión, el rodaje empezó ya en 2005, aunque la mayor parte se realizó en otoño de 2006 en Australia, pero los efectos visuales (originalmente marionetas) no convencían a los productores, por lo que tuvo que realizarse una complicada postproducción digital que elevó el presupuesto por encima de los 80 millones de dólares. En un principio la producción la iba a realizar Universal, pero los desacuerdos con Spike Jonze traspasaron el proyecto a la Warner Bros. En febrero de 2008 corrió el rumor por Internet de que la Warner quería rodar toda la cinta de nuevo porque en un pase de prueba un niño había salido llorando.

Además de Max (interpretado por el niño Max Records, seleccionado tras un enorme casting que duró un año), protagoniza la cinta Catherine Keener (“Cómo ser John Malkovich”, “Truman Capote”, “Virgen a los cuarenta”, “Algo pasa en Hollywood”).

Junto a ellos, un plantel de actores conocidos prestan sus voces a los monstruos: Forest Whitaker, Catherine O’Hara, James Gandolfini y Paul Dano.
Aunque hay algún animatronic, la mayoría de los monstruos están interpretados por actores disfrazados que miden entre dos metros y dos metros y medio. Las caras están generadas por ordenador. La construcción de los monstruos llevó ocho meses de trabajo.

La escena favorita de Max Records (el niño protagonista) del libro no sale en la película: es cuando el monstruo marino empuja el barco hasta la isla.

Howard Berger, ganador de un Oscar y responsable de los efectos especiales de “Narnia” declinó la oferta de trabajar en el film cuatro veces alegando que la película era una ‘idea horrible’.

La mayoría de las canciones originales de la película están escritas e interpretadas por Karen O (Karen Orzolek, cantante de Yeah Yeah Yeahs), que estuvo saliendo con Spike Jonze durante el rodaje.

En una escena del film, Max está en su habitación, de pie sobre un pequeño montón de libros. Uno de ellos es “Where The Wild Things Are”.

VER EL TRAILER (español):

http://www.youtube.com/watch?v=o0yV1CyMcGQ

DONDE VIVEN LOS MONSTRUOS
cicle Anem al cine
MULTICINES EIVISSA
dimecres, 3 i dijous, 4 de febrer de 2010
20:30 i 22:30 hores

PROGRAMA ANEM AL CINE

+ INFO: www.lacartelera.si

ibiza-click.com

GUIA PER A PERDRE’S A LA 
VIDA ARTÍSTICA D’EIVISSA

Tens alguna cosa que aportar? FORUM-CLICK

Related Posts

LA VIDA DEL LAS FOCAS MONJE
EIVISSA A CONTRALLUM
EIVISSA EN DO MAJOR
EXPOSICIÓN: ORIGEN II EN ADDA GALLERY
¿QUÉ NOS DEPARA EL 2022?
GOSPEL EN EL “MERCAT VELL”

Leave a Comment

Your email address will not be published or shared. Required fields are marked *

AQUESTA SETMANA, A ‘ANEM AL CINE’

EL DESAFÍO: FROST CONTRA NIXON (Frost / Nixon)

La proposta setmanal de cine en versió original ens ofereix aquesta setmana un thriller polític basat en les mítiques entrevistes que David Frost va realitzar al president Richard Nixon després de l’escàndol del Watergate, una fascinant partida d’escacs entre dos personalitats en principi antagòniques: l’astut estratega d’aire ombrívol deixant-se dur contra les cordes pel que semblava el rival més feble, un frívol playboy de la televisió.

FITXA TÈCNICA
EEUU, 2008. Drama polític.
Direcció: Ron Howard.
Guió: Peter Morgan.
Fotografia: Salvatore Totino.
Música: Hans Zimmer.
Repartimen: Frank Langella,  Michael Sheen,  Rebecca Hall,  Toby Jones,  Matthew Macfadyen,  Kevin Bacon,  Oliver Platt,  Sam Rockwell.

SINOPSIS:
En els tres anys següents a veure’s obligat a deixar la Casa Blanca, Nixon va romandre en silenci. Tot i així, a l’estiu de 1977, l’astut i fred ex president va acceptar concedir una única entrevista i contestar a preguntes sobre el seu mandat i de l’escàndol Watergate que va acabar amb la sea presidència. Nixon va sorprendre a tothom en escollir a David Frost com a confessor televisiu, segur de que podria amb l’alegre presentador britànic i es guanyaria els cors i les ments dels estatsunidens. L’equip de Frost no estava segur que el periodista fos capaç de dur a Nixon a on volia. Però en quant començaren a rodar, la batalla va començar. Podria Nixon eludir les preguntes sobre el seu paper en una de les makors vergonyes patides por la nació? Exigiria Frost respostes clares de l’home que va arribar al poder per ser el mestre de l’evasiva? Durant l’entrevista, cada un revela les seues inseguretats, personalitat i inesperades reserves de dignitat, per arribar a la fi a una sorprenent exhibició de sinceritat.

CURIOSITATS:
El guió de la cinta es basa en una obra de teatre homònima de Peter Morgan (“The Queen”) sobre la sèrie d’entrevistes del periodista David Frost al president Nixon, l’adaptació de la qual a Broadway ha collit un èxit més que notable. De fet, repeteixen en els papers principals els dos protagonistes de l’obra: Michael Sheen (“Underworld”) en el rol de David Frost i Frank Langella (“Buenas noches, y buena suerte”) com a Nixon, un paper que ja el proporcionà un premio Tony l’any 2007. Completen el repartiment Kevin Bacon (“Mystic River”), Sam Rockwell (“Asfixia”) i Rebecca Hall (“Vicky Cristina Barcelona”), entre altres.

El director de la cinta és el reputat i comercial Ron Howard, que en aquests moments té també en cartell “Ángeles y Demonios”, tot i que en el seu dia el projecte va estar també en l’òrbita de Martin Scorsese, Mike Nichols, George Clooney i Sam Mendes, entre altres.
La pel·lícula ha obtingut cinc nominacions als Òscar, incloent a Millor Película, Director i Actor protagonista.

Per a la pel·lícula es va mirar de recrear amb la màxima exactitud la qual cosa el públic va poder veure en las mítiques entrevistes Frost/Nixon de 1977, que, segons el guionista James Reston, “segueix essent el programa polític més vist en la història de la televisió”, amb més de 45 milions de telespectadors. La reputació de David Frost, un "pes lleuger" com presentador televisiu, va ser la raó per la qual Nixon acceptà aquesta sèrie d’entrevistes, que varen constituir l’última aparició televisiva de Richard Nixon abans de la seua mort l’abril de 1994.
Era molt important que David Frost donara suport al projecte, perquè és el propietari dels drets de ls entrevistes, encara que va decidir no exercir un control editorial sobre l’obra de teatre (ni, por tant, sobre el guió de la pel·lícula). Amb tot, sí se’l va demanar que oferís el seu assessorament sobre els fets i el context històric. El periodista va quedar bastant satisfet amb els resultats.

Gregory Alpert, el director de localitzacions de la pel·lícula, interpreta al seu pare, Manny Alpert, participant en els fets reals. En la pel·lícula és un càmera que va ser testimoni de la dimissió de Nixon en el Despatx Oval.

Moltes escenes es varen rodar càmera en mà per a comunicar la sensació de documental. El rodatge es va realitzar en platós i en escenaris naturals. Aquesta és l’única pel·lícula que ha obtingut permís per rodar en els esplèndids jardins i patis de Casa Pacífica, la mansió de Nixon en San Clemente, Califòrnia. El rodatge va acabar el 17 d’octubre de 2007, amb dos dies d’avanç sobre els 40 previstos.

EL DESAFÍO: FROST CONTRA NIXON (Frost / Nixon)

VEURE EL TRÀILER: http://www.youtube.com/watch?v=5VNzO9ir2VM
CICLE ANEM AL CINE
DIMECRES, 27 I
DIJOUS, 28 DE MAIG 2009
20:30 Y 22:30 HORES
MULTICINES EIVISSA

+ INFO: www.lacartelera.si

GUIA PER A PERDRE’S A
LA VIDA ARTÍSTICA D’EIVISSA

Tens alguna cosa que aportar? FORUM-CLICK

Leave a Comment

Your email address will not be published or shared. Required fields are marked *