PROGRAMACIÓ DE CAN VENTOSA

El  blues marca l’inici de la tardor 2012

La programació arriba carregada d’actes culturals i en la qual, un cop més, la música, el teatre i la dansa tornen a ser els elements més destacats. El millor blues, de la mà del guitarrista i cantant King George Clemons, marcarà l’inici de tot un seguit de propostes per a tots els gustos.

PROGRAMA COMPLETO DE CAN VENTOSA

VER TRAILER DE A DAY WITH KING GEORGE CLEMONS

Clemons actuarà el 15 de setembre a les 21.30 hores acompanyat de Jim Adler, Carolina Naucler i Henry Weiland. El genial cantant i guitarrista va formar part de la banda del mític Ray Charles durant 20 anys i ha tocat amb figures de la talla de Jimi Hendrix, Ike Turner, Albert Collins i Buddy Guy.

El teatre serà, sens dubte, el gran protagonista d’octubre. ‘El vas de plata’, el dia 6, ‘Calígula’ (dies 12, 13 i 14) i ‘Estimada Matilde’, el divendres 19, arriben per delectar un públic heterogeni i àvid de representacions teatrals. El plat fort del triumvirat artístic és l’obra d’Israel Horovitz, on Matilde, una senyora que ja ho ha viscut tot, rep una visita inesperada. Sota la direcció de Juan Luis Iborra, la televisiva Lola Herrera, Daniel Freire i Ana Labordeta vertebren amb les seves actuacions una obra que no deixarà indiferent a ningú.

MÚSICA PER A TOTHOM

Un concert de l’Orquestra Simfònica Ciutat d’Eivissa, dirigit per Adolfo Villalonga, posarà el punt al mes d’octubre. La música donarà també la benvinguda a novembre. En aquest cas, es tracta ‘Spirits of Africa’, a càrrec del S & B Gospel Choir, que el dia 3 farà un recorregut musical des dels inicis del gospel africà fins al més actual, interactuant amb el públic i fent que aquest participi de la seva màgia. La música continuarà el dissabte dia 24 amb el tradicional Concert de Santa Cecília, que anirà a càrrec del Cor i la Banda Simfònica Ciutat d’Eivissa, i aconseguirà el seu zenit el dia 30 amb el concert de Vargas Blues Band & Company, amb Javier Vargas al comandament, que presenta nou disc, secundat per Bobby Alexander, David Lad Sánchez, Luis Mayo i Peter Kunst.

Novembre té també un lloc per a l’art, que arribarà de la mà del XIV Festival Art Pitiús, que se celebrarà el dia 17 i que organitza Associació de familiars de malalts d’alzheimer d’Eivissa i Formentera (AFAEF) amb la col·laboració de diversos artistes, escoles de ball, grups folklòrics i músics de l’illa. La seva recaptació anirà a benefici de AFAEF.

La programació de Can Ventosa per a l’últim mes de l’any arriba també plena de teatre i música, gràcies al musical ‘Grease’ (dijous dia 6 a les 20.00 hores), dirigit per Chris Martos i Marc Penshow, i l’obra ‘Bodas de sangre ‘(dies 8 i 9), dirigida per Bernat Pujol i Mateu Fiol, de l’Associació Cultural Sa Boira Teatre. A més, la programació comptarà també amb la I Trobada d’escultors en viu, que tendrà lloc entre el 16 i el 22 d’octubre al baluard de Santa Llúcia, el VIII Curs de pensament i cultura clàssica,  el dia 17 al mateix Espai Cultural Can Ventosa i el IV Mercat del llibre solidari, que acollirà també Can Ventosa entre el 19 i el 26 d’octubre. Així mateix, no faltaran les habituals ‘Tardes del conte’, ‘Tardes d’història, tardes de literatura’, el ‘Club de lectura’ i ‘El documental del mes’.

ibiza-click.com

CULTURA I OCI EN UN SOL CLIC

Leave a Comment

Your email address will not be published or shared. Required fields are marked *

PROGRAMACIÓ DE CAN VENTOSA

S’ha presentat la programació cultural de Can Ventosa per aquest trimestre, des del mes d’abril fins al mes de juny. Entre els plats forts destaquen, el proper dia 23 d’abril, coincidint amb la diada de Sant Jordi, L’hort dels cirerers, una producció sobre la famosa obra de Txèkhov, que arriba a Eivissa amb un reguitzell de reconeguts noms de l’escena catalana: Montse Guallar, David Selvas, Ferran Rañé, Mireia Aixalà, Oriol Vila, Gemma Brió. Fins a un total de 14 actors i actrius en escena dirigits per l’actor Julio Manrique.

Per primer cop l’escenari de Can Ventosa acull un concert d’Ana Belén, que cantarà i recitarà poemes de la literatura espanyola, acompanyada al piano per Rosa Torres-Pardo. La direcció corre a càrrec del reconegut José Carlos Plaza. El concert-recital porta per títol Música callada. La vida rima. Tindrà lloc el dia 21 de maig. 

L’actriu, Emma Vilasarau també arriba  a Can Ventosa el diumenge 19 d’abril, acompanyada de dos actors del prestigi d’Abel Folk i de Toni Sevilla a Desclassificats, una peça d’intriga polític-periodística.

Pel que fa a la música, l’Orquestra de cambra de la Filharmònica de Colònia, oferirà entre altres peces, “Les quatre estacions”, de Vivaldi; el “Concert en Re Menor”, de Johann Sebastian Bach o el “Nocturn”, de Txaikovski.

La XII edició de la Mostra de Dansa i Ball, en aquesta ocasió compta amb un espectacle convidat, que complementa l’activitat de les acadèmies locals. Es tracta de la companyia “Vuelta y vuelta”, de Menorca, que ja va visitar Eivissa dins el cicle d’Art Jove organitzat pel Govern de les Illes Balears. El dissabte dia 16 d’abril, posarà en escena a Can Ventosa l’espectacle Boleros, nostalgia y algún que otro café

Pel que fa al teatre, el trimestre es complementa amb les obres de diversos grups de teatre local, coincidint també amb les representacions de fi de curs dels cursos municipals de teatre i d’altres acadèmies.

L’última representació del cicle de rondalles de Joan Castelló serà diumenge 10 d’abril. El cicle organitzat pel Consell d’Eivissa i la Biblioteca Municipal,  tractarà l’obra “Sa Balseta”, representada per La Claka Teatre. 
També la companyia “Vagin al teatre”, amb col·laboració amb Dones Progressistes d’Eivissa, representarà “Monòlegs de la vagina”, amb adaptació d’Àngels Martínez i direcció d’Antonio Cantos.

Finalment, sota direcció de Juanjo Torres,  la companyia L’increat teatre representarà els dies 27 i 28 de maig “La muerte y la doncella”, la coneguda peça d’Ariel Dorfman que portà al cine Roman Polanski.

Quan a teatre escolar, infantil i juvenil, l’escenari de Can Ventosa acollirà interessants propostes amb representacions teatrals a càrrec dels grups locals. Els alumnes de la companyia GAT, el grup de teatre d’Arts i Oficis, de l’escola Musicaldansa i Clowunidoscopio seran els encarregats de completar amb interessants propostes teatrals la programació de Can Ventosa.

En l’apartat musical hi ha també una agenda molt completa, que comença aquest mateix diumenge dia 3 d’abril, amb la presentació del darrer disc del grup de heavy metal Dark Elf. Ja al mes de juny, el grup de musica Tales of de Gloom presentarà també el seu disc.

Els escolars també podràn gaudir del concert didàctic anual “Viu la cultura”, que el divendres 8 d’abril presenta Artefactes musicals, en funcions concertades per a escoles.

El diumenge 15 de maig arriba el concert trimestral que oferirà l’Orquestra Simfònica Ciutat d’Eivissa, dirigida en aquesta ocasió per Sílvia Sanz Torre. El divendres 24 de juny, dia de Sant Joan, el concert de cloenda de l’Escola de Música del Patronat Municipal.

El festival anual de l’Associació Espanyola contra el Càncer, que enguany tindrà lloc el dissabte 30 d’abril, oferirà un espectacle a càrrec del grup local Passion Dance, que presenta els seus nous espectacles de cabaret “Burlesque” i de flamenc “Revuelo”.

Pel que fa a la gala Ibiza Baila 2001, organitzada a benefici d’ADIMA (Asociación de Discapacitados y Mayores de Ibiza), amb la participació d’artistes locals i nacionals, i professors del concurs televisiu “Fama”.

Pel que fa al cinema el dijous 21 d’abril, s’estrena a Can Ventosa la pel·lícula "Y parecia facil”, dirigida per Adrián Rodríguez i interpretada per vuit amics eivissencs amb escàs pressupost i moltes ganes.
"Natura pura. Banalitats", de l’artista plàstic vinculat amb Eivissa Josep Vallribera i el músic escocès P.J. Caplin “Tony Moore”, es tracta d’un espectacle on els artistes jugaran amb l’audiovisual, la música, la paraula, els sons i la mímica en una performance, que ells qualifiquen de “producte banal comprensible-incomprensible”.

D’altra banda, el centre cultural serà la seu, el proper dia 29 d’abril, de la gala d’entrega de les Mencions d’Honor Sant Jordi, organitzades per la Comissió Executiva de l’Institut d’Estudis Eivissencs.

+ INFO: www.ibizarts.es

ibiza-click.com

CULTURA I OCI EN UN SOL CLIC

Leave a Comment

Your email address will not be published or shared. Required fields are marked *

PROGRAMACIÓ DE CAN VENTOSA

El mes de novembre el centre cultural de l’Ajuntament d’Eivissa, Can Ventosa ens ofereix un repertori molt divers d’activitats musicals entre les quals destaquen la presentació en directe del nou disc del cantautor Albert Pla (La diferència); el tradicional Concert de Santa Cecília per part del Cor i Banda Municipal Ciutat d’Eivissa o l’òpera Júpiter i Semele.

JAUME COMPTE QUINTET:
Cicle: Un hivern a Eivissa
Organitza: Foment de Turisme amb el patrocini de la Conselleria de Turisme del Govern Balear
Dissabte 15 de novembre
Hora: 20:00 h
Lloc: Can Ventosa

CONCERT DE SANTA CECÍLIA:
Intèrprets: Cor i Banda Municipal Ciutat d’Eivissa
Direcció: Manuel Ramon Mas i Miguel San Miguel
Dissabte 22 de novembre
Hora: 19:30 h
Lloc: Can Ventosa

LA DIFERÈNCIA:
Autor: Albert Pla
Intèrprets: Albert Pla
Diumenge 23 de novembre
Lloc: Can Ventosa

ÒPERA: JÚPITER I SEMELE:
Cicle: Un hivern a Eivissa
Dissabte 29 de novembre
Hora: 20:00 h
Lloc: Can Ventosa

+ INFO: www.musicaibiza.com

GUIA PER A PERDRE’S A LA
VIDA ARTÍSTICA D’EIVISSA

Tens alguna cosa que aportar? FORUM-CLICK

Leave a Comment

Your email address will not be published or shared. Required fields are marked *