LA INTERVENCIÓ DE LA TORRE DES CARREGADOR

L'arquitecte Toni Marí Torres es va ocupar de la intervenció de millora de la Torre des Carregador, aprovada en 2016. l'edifici, enclavat en ple Parc Natural de ses Salines i Formentera, presentava en 2016, abans de l'actuació, un avançat estat de deteriorament provocat pel pas de el temps, l'agressió d'agents atmosfèrics (humitat, erosió), per la pressió dels clients incontrolats (grafits) i per la falta de manteniment.

La presència de vegetació a buits de les pedres de marès provocava importants fissures en els murs. També, la torre no tenia gàrgoles d'evacuació d'aigües pluvials i alguns dels seus elements es trobaven incomplets en el seu traçat, com l'escala de caragol de l'interior, on, s'acumulava una important quantitat de sediments i residus de tota mena. Després de la intervenció, es va obrir a el públic i ara, l'arquitecte compte a Eivissa-Click TV algunes curiositats de l'actuació.

Es tracta d'un torre de refugi de tres nivells, de segle XVI, emplaçada a la banda de l'carregador de sa Sal Rossa. Al segle XVIII s'incorpora el polvorí i una entrada a la primera planta que mai es va arribar a acabar. Aquesta torre va evolucionar en el seu exterior a causa de l'armament que s'utilitzava, a la zona nord es manté la seva arrebossat de l'XVIII, mentre que a la zona sud de l'edifici, s'aprecia l'aspecte original, de segle XVI.

com a anècdota, a l'realitzar l'actuació de millora en 2016 van haver de comptar amb els serveis d'un expert en retirar ratpenats rostir com òlibes que habitaven en els buits de les parets de la torre.

ILLES PITIÜSES

Eivissa-Feu clic a TV

 

El arquitecto Toni Marí Torres se ocupó de la intervención de mejora de la Torre des Carregador, aprovada en 2016. l'edifici, enclavado en pleno Parc Natural de ses Salines